Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Michelle Obama om övernattningen hos drottning Elizabeth

För sju år sedan övernattade den dåvarande presidentfamiljen Obama hos Storbritanniens drottning Elizabeth II och prins Philip. Nu berättar Michelle Obama om kvällen.Foto: SUSAN WALSH / AP
Drottningens rosträdgård ska enligt Obama ha varit betydligt större än den på Vita huset.Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Michelle Obama och drottning Elizabeth II i London 2009.Foto: DANIEL HAMBURY / AP NTI POOL

Familjen Obama gjorde en berömd övernattning hos drottning Elizabeth 2011.

Nu beskriver Michelle Obama kvällen på Buckingham Palace – och skillnaderna mot Vita huset.

– Jag sa, ”Ni vinner", berättade hon på tisdagen.

För sju år sedan övernattade den dåvarande presidentfamiljen Obama hos Storbritanniens drottning Elizabeth II och prins Philip.

Vistelsen på Buckingham Palace är ett minne som Michelle Obama pratar om än i dag. På tisdagen beskrev hon den kungliga övernattningen när hon besökte ett event hos Klick Health, skriver Huffington Post.

Bland annat var Michelle Obama förvånad över den uppsluppna stämningen i palatset.

– Alla är glada när folk har försvunnit i väg. De vill bli kramade. De vill bli vidrörda. De skvallrar om saker, berättar Michelle Obama.

Drottningens rosträdgård ska enligt Obama ha varit betydligt större än den på Vita huset, men framför allt var det porslinet som imponerade på presidentfrun.

 

LÄS MER: Michelle Obama berättar om paketet från Melania Trump 

 

Michelle Obama: ”Jag vill inte förolämpa någon”

– När vi blev serverade på ”state dinner” – ni vet hur vi har dekorationstallrikar i guld? Så man sätter sig ner [i Buckingham Palace], och allting är gjort av guld. Tallriken som jag trodde var dekoration, det var mattallriken. De la mat på guldporslinet för det var deras tallrik. Jag sa, ”Ni vinner. Ni vinner med tallrikarna. Ni slog oss”, säger Michelle Obama.

Det fanns dock ett moment där presidentfamiljen överträffade det brittiska kungahuset – åtminstone enligt Michelle Obama.

– Jag vill inte förolämpa någon, men amerikansk mat är bara bättre.

 

LÄS MER: Michelle och Barack Obamas liv efter Vita huset 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.