Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Michelle Obama om den tuffa karantäntiden

Michella Obama var USA:s första dam mellan januari 2009 och januari 2017.
Foto: VINCENT THIAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Hennes podcast ”The Michelle Obama podcast” hade premiär den 28 juli.
Foto: JACQUELYN MARTIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Michelle Obama har drabbats av en lättare form av depression under tiden i coronakarantän, det skriver tidningen USA Today

Det berättar hon om i sin nya podcast ”The Michelle Obama podcast”. 

– Jag kämpar med en lägre grad av depression, säger hon i podcasten.

Under onsdagen kom det andra avsnittet av Michelle Obamas podcast ut på Spotify. I avsnittet samtalar hon journalisten Michele Norris och hur livet i karantän har påverkat hennes mentala hälsa trots att håller sig till ett strikt schema, skriver USA Today. 

– Det här är inte tider som är meningsfulla rent själsligt. Jag vet att jag kämpar med någon form av lägre grad av depression. Inte bara på grund av coronaviruset utan även på grund av rasstridigheterna och den här administrationen. Titta bara på hyckleriet dag ut och dag in. Man dräneras själsligt, säger hon i podcasten. 

Paus från sociala medier  

För att hon ska komma tillbaka och känna sig bättre berättar hon att hon bland annat tagit en paus från sociala medier och försöker att umgås med sina allra närmsta vänner och familjen. 

– Man måste sitta och känna efter någon minut. Jag måste mata mig själv med någonting som gör att jag mår bättre och ibland betyder det att jag måste stänga av allt. Och med det menar ingen telefon, inte läsa några nyheter för det är negativ energi. Det var något som jag lärde under tiden i Vita huset, säger Michelle Obama, skriver USA Today.


Unga tjejer fortsätter kämpa i motvind, menar före detta presidentfrun.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.