Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Michelle Obama hyllas efter sitt tal till Hillary

Michelle Obama gjorde ett mycket uppskattat framträdande under natten. Foto: Paul Sancya / AP TT NYHETSBYRÅN
Hon fick stående ovationer för sitt tal. Foto: Matt Rourke / AP TT NYHETSBYRÅN

PHILADELPHIA. Michelle Obama levererade ett av nattens mest hyllade tal.

Hon hade tårar i ögonen när hon pratade om sina döttrar.

– Tack vare Hillary Clinton tar de för givet att en kvinna kan bli president, sa hon.

Efter en lång kväll där flera talare buats ut av Bernies supportrar ställde sig landets first lady Michelle Obama på scenen och höll ett tal som möttes av stående ovationer på Wells Fargo arena i Philadelphia. Hon hyllade Hillary Clintons omdöme, kämpaglöd och erfarenhet, hon gjorde också sitt bästa för att ena partiet och samtidigt ge en vink till alla Bernie Sanders-supporters som fortfarande inte kan tänka sig att rösta på Clinton.

– När Hillary inte vann nomineringen för åtta år sedan blev hon inte bli arg eller frustrerad. Hon packade inte väskorna och drog hem eftersom en sann statstjänsteman vet att det handlar om något mycket större än sina egna drömmar och besvikelser, sa hon.

Men framför allt handlade Michelle Obamas tal om barnen, både hennes egna och andras – och om ”den svarta lilla pojken som tittade upp på presidenten och frågade om hans hår var likadant som hans eget”.

 

 

Michelle Obama fick tårar i ögonen när hon pratade om hur det är att varje morgon vakna i ett hus som byggdes av slavar och se sina döttrar, ”två vackra, intelligenta svarta kvinnor”, leka på gräsmattan utanför Vita huset.

– Tack vare Hillary Clinton tar de för givet att en kvinna kan bli president i USA, sa hon och tillade som en tydlig känga åt Donald Trump:

– Så låt ingen säga åt er att detta land inte är "great" eller att vi behöver göra det "great again", för just nu är detta det mest storslagna landet på jorden.

 

 

 

LÄS MER: Barack Obamas bror: Jag röstar på Trump

 

Hillary Clintons passning till Trump

Under talet sa hon också att valet i höst handlar om är att rösta på den som ska ha makten att forma barnen för de kommande fyra åren av deras liv.

– Jag står här i kväll eftersom det bara finns en enda person som jag litar på och som jag vill ge det ansvaret. Bara en enda person som jag verkligen tror är kvalificerad att bli president i USA och det är min vän Hillary Clinton.

Michelle Obama talade om Hillary Clinton med flera tydliga referenser till Donald Trump:

– Problemen du måste kunna hantera som president är inte svarta eller vita och kan inte kokas ner till 140 tecken (på Twitter), sa hon vilket bland annat fick Bill Clinton skratta högt i publiken.

Hon fortsatte sedan på samma spår:

– När du har kärnvapenkoderna i din hand kan du inte fatta förhastade beslut. Du kan inte vara lättstött eller ha en tendens att lacka ur. Du måste stå stadigt, ta genomtänkta beslut och vara välinformerad. Jag vill ha en president som har erfarenhet.

– I detta val: "I’m with her", sa hon och använde därmed Hillary-kampanjens egen slogan.

Talet fick snabbt stor spridning på sociala medier och många menade att det mer än något annat tal under natten lättade upp den spända stämningen på konventet.

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!