Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Michelle Obama gästar Sverige på sin turné

Michelle Obama besöker Sverige på onsdagen.Foto: PABLO MARTINEZ MONSIVAIS / AP TT NYHETSBYRÅN
Michelle Obama intervjuas om sin bok i november 2018.Foto: TANNEN MAURY / EPA EPA

Michelle Obama är ute på världsturné med sin föreläsning ”Becoming: An Intimate Conversation with Michelle Obama”.

Efter att ha varit i Köpenhamn på tisdagen flyger hon direkt till Stockholm, för att på onsdagskvällen ställa sig framför den svenska publiken i Globen i Stockholm. 

– Att göra en sån här grej på Globen känns ju otroligt stort, vi är väldigt stolta och glada över att hon kommer hit, säger Kristofer Åkesson, marknads- och kommunikationschef på Live Nation.

Den tidigare presidenthustrun Michelle Obama reser just världen runt och föreläser, bland annat om hennes självbiografi ”Becoming”, med svenska titeln ”Min historia”. 

Boken, som släpptes i november 2018 har fått stor uppmärksamhet. Michelle Obama avslöjar bland annat intima detaljer om sitt privatliv. Hon skriver om henne och maken Barack Obamas parterapi, om den svåra gravidkampen med missfall och berättar vad hon egentligen tycker om Donald Trump.

När Obama nu kommer till Stockholm är intresset stort. Men ännu är det inte helt slutsålt.

– Det har varit ett jätteintresse. Det finns fortfarande chansen att få tag i biljett, men sedan det här släpptes har det varit ett väldigt hårt tryck, säger Kristofer Åkesson. 

”Otroligt stort och häftigt”

Under USA-turnén, som avslutades 22 mars, har programledaren och kokboksförfattaren Rachel Ray varit med på scen som en moderator.

När Obama nu startar Europaturnén i Köpenhamn har hon den amerikanska tv-stjärnan och komikern Phoebe Robinson med sig som ny moderator. 

– Det är ju väldigt häftigt att en person av den här digniteten och en så inspirerande person som Michelle Obama kommer till Stockholm och möter en publik live och pratar om sig själv och sin resa. , säger Kristofer Åkesson inför onsdagskvällen.

Biljetter som finns kvar till framträdandet i Globen ligger i ett prisspann från 975 kronor till drygt 3 200 kronor på främsta parkett. 

Inför Obamas framträdande på O2 Arena i London har en del fans kritiserat de högra biljettpriserna. Enligt Daily Mail kostar biljetterna närmast scenen upp till 486 engelska pund, alltså runt 5 800 svenska kronor. 

Efter besöket i Stockholm reser Michelle Obama vidare till Oslo på torsdagen. 

Michelle Obamas bok ”Becoming” har kommit ut på 31 olika språk har blivit bästsäljande i elva olika länder.