Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Michelle. 43, har fött 18 barn

Michelle Duggar, 43, har fött 18 barn på 20 år. I torsdags kom yngsta dottern Jordyn-Grace till världen. Foto: Hall Beth
Michelle Duggar, 43, har fött 18 barn på 20 år. I torsdags kom yngsta dottern Jordyn-Grace till världen.
- Den ultimata julklappen från Gud, säger den lycklige artonbarnspappan Jim Duggar, 44.
3270 gram tung och 50 centimeter lång ligger nytillskottet på mammas arm medan syskonen, alla sjutton, beundrar sitt nya syskon.
Michelle och Jim Duggar har nu tio söner och åtta döttrar.
- Vi skulle gärna ha ännu fler, säger Jim, och berättar att både mamman och barnet mår bra och snart får lämna sjukhuset.
När Expressen träffade hela familjen Duggar i augusti förra året hade just nummer 17, lilla Jennifer, kommit till världen. De djupt troende Jim och Michelle berättade om det självklara i att skaffa en stor familj.
– Om du har två miljarder dollar, skulle du säga nej om någon erbjöd dig en miljard dollar till? Jag säger inte att detta är rätt väg i livet för alla, men det är rätt för oss. För oss är vart och ett av våra barn värt så mycket mer än en miljard dollar, säger Michelle Duggar.

Gifte sig ungt

Jim var bara 19 och Michelle bara 17 när de gifte sig. De ville gärna ha barn – kanske ett eller två eller tre – men under ordnade former. Så de väntade i fyra år innan de skaffade sonen Joshua. Efter graviditeten gick Michelle tillbaka till p-piller, blev gravid ändå, men fick missfall.
– Vi satt med vår underbare lille Josh i famnen och tyckte att det var vårt fel att vi miste det andra barnet. Det var fruktansvärt. Då bestämde vi oss för att överlåta allt till Gud, säger hon.
Familjen klarar vardagen med hjälp av sex ugnar, tre kylskåp, fem frysboxar, fyra tvättmaskiner och lika många torktumlare. På bottenvåningen finns fyra badrum, ovanvåningen har fem. Alla barnen undervisas i hemmet av föräldrarna i en speciell skolsal och dagen är noga planerad med bibelstudier, skola och musikundervisning.
Ett högtalarsystem används för att kalla familjemedlemmarna till bords vid måltiderna. Varje vecka går det åt 22 liter mjölk och 180 ägg.

Hjälp av äldre barnen

Michelle erkänner att visst har hon varit trött ibland bland blöjor och tvättlass, men det var mest när de första barnen var små. Numera får hon ju värdefull hjälp av de äldre barnen. Äldste sonen Josh har hunnit bli 20, och följts av Jana, 18, John-David, 18, Jill, 17 Jessa, 16, Jinger, 14, Joseph, 13, Josiah, 12, Joy-Anna, 11, Jeremiah, 9, Jedidiah, 9, Jason, 8, James, 7, Justin, 6, Jackson, 4, Johannah, 3, Jennifer, 1 och nu lilla Jordyn-Grace, två dagar.
- Vi skulle gärna ha ännu fler, säger Jim.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!