Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Michael Bloomberg väntas vilja utmana Trump i valet

Här är demokraternas toppkandidater till att utmana Trump i presidentvalet.
Miljardären och den tidigare borgmästaren Michael Bloomberg tar ett steg närmare att försöka bli USA:s president.Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

Miljardären och den tidigare borgmästaren Michael Bloomberg har tagit ett steg närmare att ställa upp i USA:s presidentval 2020, skriver amerikanska medier.

Bloomberg har skickat personal till Alabama där han väntas delta i Demokraternas primärval, enligt New York Times.

Så sent som i mars i år meddelade Michael Bloomberg att han inte skulle ställa upp i presidentvalet nästa år. Men nu kommer uppgifter om att den tidigare borgmästaren i New York ännu inte tagit ett slutligt beslut, men ändå övervägt att försöka utmana Trump de senaste veckorna, enligt New York Times.

Enligt tidningen har han skickat personal till Alabama för att samla in underskrifter för att delta i Demokraternas primärval i delstaten. En talesperson för Bloomberg säger till CNN att han väntas delta i primärvalen där.

Bloomberg ska också ha kontaktat flera högt uppsatta demokrater för att meddela att han överväger att ställa upp.

Michael Bloomberg kan utmana Trump

Om Bloomberg tar steget fullt ut och försöker bli Demokraternas presidentkandidat kommer han att möta han starkt motstånd från de just nu 17 kandidater som kämpar om posten, där Joe Biden, Elizabeth Warren och Bernie Sanders ser ut att ligga bäst till.

Michael Bloomberg var borgmästare i New York 2002 till 2013 och har tjänat sin förmögenhet främst genom finansinformationsbolaget Bloomberg. 

Det har vid flera tidigare presidentval spekulerats om han skulle ställa upp som en oberoende kandidat, men så har aldrig skett.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.