Enligt Michael Badelt har Mille Markovic under lång tid kommit med hot genom telefon mot honom och en lång rad personer. Foto: Roger Vikström
Enligt Michael Badelt har Mille Markovic under lång tid kommit med hot genom telefon mot honom och en lång rad personer. Foto: Roger Vikström

Michael Badelt: "Det var bara en tidsfråga"

Publicerad

Mordet på Mille Markovic kom inte som en chock för hans tidigare vän och affärspartner.

Michael Badelt, som varit indragen i en lång tvist med Markovic, menar att det bara var en tidsfråga innan det skulle ske - och att Markovic förmodligen hade många fiender.

– Listan är lång. Om man håller på i 20 års tid på det här sättet och grisar sig mot kvinnor och hotar, pressar kriminella så får man väl betala notan. Någon är väl arg på honom, säger Michael Badelt.

Mille Markovic åtalades nyligen för inblandning i skjutningen mot strippklubben Privé, som ägs och drivs av hans tidigare vän och affärskontakt Michael Badelt.

Enligt åtalet misstänktes Markovic ha planerat skjutningen mot lokalerna den 10 maj förra året.

Men under rättegången tog huvudvittnet tillbaka sina uppgifter - och åklagaren valde då att avbryta förhandlingarna.

Strax innan årsskiftet försattes Markovic på fri fot.

"En tidsfråga"

Mille Markovic har under lång tid haft en infekterad konflikt med Michael Badelt.

Markovic har hävdat att han är delägare i bolaget som driver strippklubben - något som tillbakavisats av Michael Badelt, med hjälp av Tommy Lindström, tidigare chef för rikskriminalpolisen.

Konflikten synliggjordes än mer när planer på att sälja klubben blev kända.

Expressen träffade Michael Badelt sent på torsdagskvällen i en Stockholmsförort.

– Det är väl många som kan ha velat åt honom, säger han.

Han anklagar Mille Markovic för att under lång tid ha ägnat sig åt utpressning och kriminalitet mot såväl män som kvinnor, och att listan kan göras lång på de som kan ha velat komma åt Markovic.

Åtalet lades ner - blev besviken

Michael Badelt säger att han inte hört av Markovic på ett år.

– Han ringde upp mig innan han flydde från Sverige. Då sa jag att jag tycker synd om honom, och att han får ha ett bra liv. Sedan flydde han, säger Michael Badelt.

När Markovic senare kom att åtalas för skjutningen mot Club Privé menade Michael Badelt att det var han som såg till att Markovic åkte fast.

Men när åtalet mot Markovic lades ner blev Badelt besviken.

– Det var förjävligt, inte minst mot alla tjejer och alla oskyldiga som han var på, säger han.

Hotats av Markovic

Enligt Michael Badelt har Mille Markovic under lång tid kommit med hot genom telefon mot honom och en lång rad personer.

Markovic har även åtalats för att ha ofredat Badelt genom ett stort antal sms med mycket grovt sexuellt innehåll.

Han säger att hans liv kommer inte påverkas av det faktum att Mille Markovic mördats.

– Jag jobbar vidare, vad ska jag göra. Processerna pågår.

Är du själv rädd att polisen ska börja ställa frågor till dig om det här?

– Nej. Polisen är välkommen. De är mina vänner.

"Han har levt på kredit"

Två personer som också haft med Markovic att göra är den utpekade gangsterledaren Milan Sevo, även kallad Gudfadern, och hans livvakt Daniel Webb.

Det var till dem kungens vänner vände sig när Markovic hotade att offentliggöra komprometterande bilder på kungen, som senare visade sig vara förfalskningar.

De säger till Expressen att Mille Markovic levde på lånad tid.

– Det är inte överraskande att han är död. Han har levt på kredit de senaste 15 åren och lever man med svärdet så dör man ofta med svärdet.

De beskriver Mille Markovic som en kriminell med ett hårdfört levnadssätt och en man som kanske mest skaffade sig fiender i Stockholms undre värld under tre decennier.

– Jag antar att han har retat någon lite för mycket till slut. Någon som är honom övermäktig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag