Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Michael, 56: Jag vill träffa kannibalen som åt min syster

Senaste nyheterna med Expressen TV
David Harker mördade en kvinna och åt upp hennes ben.
Julie Paterson blev mördad 1998.

David Harker ströp Julie Paterson. Sedan åt han upp hennes ben – och han har aldrig berättat vad han gjorde med de övriga kroppsdelarna.

Nu vill Julies bror träffa kannibalen för att få klarhet.

– Jag vill se Harker i ögonen och kräva att få veta vad han gjorde med min syster, säger Michael Paterson, 56, enligt Mirror.

David Harker, som då var 24, mördade Julie Paterson, 31, i Darlington i norra England 1998. Efter att ha strypt henne åt Harker upp hennes ben. Poliserna på mordplatsen jämförde det de såg som något hämtat ur filmen ”The Silence of the Lambs” där Anthony Hopkins rollfigur Hannibal ”The Cannibal” äter delar av sina offer.

David Harker dömdes till livstids fängelse men har aldrig berättat vad han gjorde med resten av kroppsdelarna, något som alltid har plågat Julies bror. 

– Jag kan inte gå vidare med mitt liv förrän jag vet. Han är sjuk men jag vill att han ska tala om för mig vad han gjorde med Julies kropp, det är bara så jag kan ta mig förbi det, säger Michael Paterson.

”Harkers brott var ohyggliga”

David Harker, som tidigare skickat hånfulla meddelanden till Julies familj, måste godkänna att han vill träffa Michael Paterson för att ett möte ska kunna bli av. Paterson hoppas dock att Harker ska vilja träffa honom eftersom kannibalen hoppas bli släppt ur fängelset så småningom – och att gå med på ett möte med offrets bror skulle kunna ses som en förmildrande omständighet.

Paterson har nämligen ansökt om mötet via ett rehabiliteringsprogram inom det engelska rättsväsendet där en gärningsman och en person som påverkats av gärningsmannens brott frågar ut varandra. Förhoppningen är dels att detta ska bidra till att båda kan gå vidare med sina liv, dels att det ska förhindra att nya brott begås av gärningsmannen. Ingen kannibal har dock någonsin medverkat vid ett sådant samtal.

– Skulle ett sådant möte bli av måste säkerheten vara den högsta möjliga, Harkers brott var ohyggliga, säger en källa med insyn i programmet.

Här är lördagens största nyheter i Expressen TV

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.