TRETTIO BÖLDER. Mia Adrelius, 22, har legat på sjukhus i en vecka. Hon rakade sitt underliv och blev svårt sjuk. Förra söndagen tvingades hon till akut operation. "Läkarna trodde det var en stor böld. Men det visade sig vara trettio."
TRETTIO BÖLDER. Mia Adrelius, 22, har legat på sjukhus i en vecka. Hon rakade sitt underliv och blev svårt sjuk. Förra söndagen tvingades hon till akut operation. "Läkarna trodde det var en stor böld. Men det visade sig vara trettio."

Mia, 22, svårt sjuk av rakat underliv

Publicerad
Uppdaterad
Mia Adrelius, 22, följde trenden att raka underlivet.
Nu har hon legat på sjukhus i en vecka efter att ha tvingats till en akut operation.
- Det var inte första gången jag gjorde det. Men definitivt den sista. Nu vill jag varna andra, säger hon.
Läkarna på lasarettet i Västerås är säkra. Den allvarliga infektion som Mia Adrelius från Kungsör drabbats av beror på att hon rakat underlivet.

Blev bara värre

Hon upptäckte att något var fel för tre veckor sedan. Men ingen av de sorters antibiotika hon fick hjälpte. Infektionen blev bara värre. Förra söndagen tvingades hon till en akut operation för att ta bort var i stora bölder. - Läkarna trodde det var en stor böld. Men det visade sig var trettio, berättar Mia. Efter operationen har hon fått stanna på Västerås lasarett. För att klara av de svåra smärtorna får hon starka smärtlindrande mediciner.

Långt ner i åldrarna

- Jag kan knappt gå, säger hon. Nu vill Mia varna andra från att raka eller vaxa underlivet. - Man har hört skräckhistorier och jag har blivit varnad. Men man tror inte att sådant här händer. - Det här är en trend som kryper långt ner i åldrarna utan att flickorna vet hur illa det kan gå, säger hon.

Varmt och fuktigt

Barnmorskan Birgitta Carlsson blir inte förvånad när hon får höra talas om vad som hänt Mia. - Underlivet är känsligt. Det är varmt och fuktigt och som gjort för att bakterier ska få fäste.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag