Mia, 22, svårt sjuk av rakat underliv

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
TRETTIO BÖLDER. Mia Adrelius, 22, har legat på sjukhus i en vecka. Hon rakade sitt underliv och blev svårt sjuk. Förra söndagen tvingades hon till akut operation. "Läkarna trodde det var en stor böld. Men det visade sig vara trettio."
Foto: SANDSTRÖM LASSE

Mia Adrelius, 22, följde trenden att raka underlivet.

Nu har hon legat på sjukhus i en vecka efter att ha tvingats till en akut operation.

- Det var inte första gången jag gjorde det. Men definitivt den sista. Nu vill jag varna andra, säger hon.

Läkarna på lasarettet i Västerås är säkra. Den allvarliga infektion som Mia Adrelius från Kungsör drabbats av beror på att hon rakat underlivet.

Blev bara värre

 Hon upptäckte att något var fel för tre veckor sedan.  Men ingen av de sorters antibiotika hon fick hjälpte. Infektionen blev bara värre. Förra söndagen tvingades hon till en akut operation för att ta bort var i stora bölder. - Läkarna trodde det var en stor böld. Men det visade sig var trettio, berättar Mia. Efter operationen har hon fått stanna på Västerås lasarett. För att klara av de svåra smärtorna får hon starka smärtlindrande mediciner.

Långt ner i åldrarna

 - Jag kan knappt gå, säger hon. Nu vill Mia varna andra från att raka eller vaxa underlivet. - Man har hört skräckhistorier och jag har blivit varnad. Men man tror inte att sådant här händer. - Det här är en trend som kryper långt ner i åldrarna utan att flickorna vet hur illa det kan gå, säger hon.

Varmt och fuktigt

 Barnmorskan Birgitta Carlsson blir inte förvånad när hon får höra talas om vad som hänt Mia. - Underlivet är känsligt. Det är varmt och fuktigt och som gjort för att bakterier ska få fäste.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.