Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mexikansk militär grep knarkbaron på krog

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Efter flera år på flykt har den mexikanska millitären lyckats gripa den mexikanske knarkbaronen Hector Beltran Leyva.

DNA-tester bekräftar att det är den fruktade ledaren för Beltran Leyva-kartellen.

Kartellen har letts av flera bröder som fört ett blodigt krig mot en tidigare allierad knarkkung, Joaquin "el Chapo" Guzman och hans mäktiga Sinaloa-kartell. Med Hector bakom lås och bom är alla bröder Beltran Leyva nu antingen dödade eller inlåsta.

Kände sig bedragna

Kriget mot Sinaloa-kartellen började 2008 när Alfredo Beltran Leyva greps av polis i Mexiko.  De andra bröderna blev då övertygade om att det var "el Chapo" Guzman som hade tipsat polisen om var Alfredo fanns.

Efter det följde ett blodigt krig där bland annat Guzmans son mördades och våldsamheterna dominerade de centrala delarna av landet.

Blodig hämnd

I december 2009 dödades Arturo Beltran Leyva av mexikanska marinsoldater. Den soldat som hade dödat Arturo hedrades av militären och bilder från begravningen spreds över hela världen. Dagen efter bröt sig flera personer in i soldatens föräldrahem och dödade hans mamma, syster, moster och bror.

Med Hector Beltran Leyva bakom lås och bom är nu alla bröder antingen dödade eller fängslade.

Joaquin "el Chapo" Guzman greps i februari efter att ha varit på flykt från ett fängelsestraff i mer än ett decennium.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.