Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mette-Marits bror avgår efter misshandelsdom

Den norska kronprinsessan Mette-Marits bror Espen Höiby meddelade på måndagen att han avgår från posten som chef för flygbolaget SAS:s norska piloter.
I ett pressmeddelande säger Höiby att domen mot honom för kvinnomisshandel gör det ''naturligt'' för honom att lämna sin tjänst.
Mette-Marits bror Espen Höiby.
Sedan högsta domstolen i fredags avvisade Höibys begäran om överklagande av en tingsrättsdom i saken måste nu Höiby avtjäna straffet, två månaders fängelse. Höiby säger att han återgår i aktiv pilottjänst men att han står till ledningens förfogande för andra uppgifter. En företrädare för SAS säger att det inte finns något i misshandelsfallet som skulle göra Höiby olämplig som pilot. Misshandeln inträffade 2002 under en 40-årsfest. Höiby ska då ha misshandlat en före detta flickvän. Höiby medger att han knuffat omkull kvinnan men inte att han såsom vittnen påstått slagit och sparkat på henne medan hon låg på golvet. I höstas dömdes han till 60 dagars fängelse och 40 000 kronor i böter till offret samt 10 000 kronor till staten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.