Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mette-Marit rasar mot otrohetsrykten

Det norska hovet slår tillbaka mot de tyska skvallertidningarna. Mette-Marit och Haakon hotar med att dra tidningarna inför rätta för deras lögner.
- Kungligheter är också människor, det finns gränser för vad man kan acceptera, säger hovets informationschef Wenche Rasch.
"Har hon ett förhållande med sin chaufför?" "Mette-Marits skilsmässoavtal." "Mette-Marit och Haakon, äktenskapsrådgivning på befallning från kungen." "Haakons förtvivlade kamp för kärleken." Det är rubriker som dessa som har fått ett rasande norskt hov att tröttna på de tyska tidningarna. Osanna historier - Tröskeln har varit hög, men nu är det nog, säger Wenche Rasch till Verdens Gang. Tidningen skriver även om andra uppenbara lögner, som att Mette-Marit varit gravid med tvillingar som hon sedan adopterat bort. - Här konstrueras osanna historier på löpande band. Var är pressetiken? frågar Rasch. Nu hotar hovet med att dra de tyska tidningar som fortsätter att ljuga ihop artiklar inför rätta. - Vi har funderat på detta en tid, och tycker att det är tid att gå ut med det här nu, för deras osanningar har blivit ondsinta, säger Rasch till Dagbladet. "Ingen rök utan eld" - Vi kommer att fortsätta värdera huruvida vi ska agera juridiskt eller inte. - När osanningarna får pågå en längre tid ska man inte behöva leva med det. Både kronprinsparet och kungaparet har reagerat, fortsätter Wenche Rasch. Hon kan inte se någon anledning till att låtsas som ingenting: - Detta är tidningar som skapar sina egna världar och skriver in händelser som ger en osann bild av kronprinsessan. Görs det tillräckligt många gånger börjar folk tänka ingen rök utan eld.