Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mette Frederiksens nya kamp – mitt i kriserna

Mette Frederiksens tid som dansk statsminister har varit stormig.
Foto: PHILIP DAVALI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Danmarks statsminister Mette Frederiksen har en tuff valrörelse framför sig. Samtidigt ska hon föra Danmark genom nya kriser.
Foto: MARTIN SYLVEST / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Premium: Coronapandemi, krig i Europa och 17 miljoner döda minkar. Mette Frederiksens tid som dansk statsminister har varit stormig. 

Men hon har också bjudit på skrattfest i parlamentet – och Donald Trump har kommit med ett minst sagt udda erbjudande till henne. 

Nu väntar en jätteutmaning, att leda ett nederlagstippat Socialdemokraterna till seger i ett val hon under onsdagen tvingades till att utlysa. 

– Mitt i en internationell kris är det självklart egendomligt med ett val nu, säger Mette Frederiksen under en presskonferens på onsdagen. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

”17-åring” i Södertälje riskerar livstid för mord

Premium: Unikt rättsfall under uppsegling efter mordvågen i Södertälje

Årets bästa julöl på Systembolaget – 15 favoriter

Premium: Experterna tipsar om sina favoriter till maten och julhelgen

Madeleines ilska efter uppmärksammade bilden

Premium: Kritiken mot Balenciaga efter reklambilderna på barn