Mette Frederiksens nya kamp – mitt i kriserna

Mette Frederiksens tid som dansk statsminister har varit stormig.
Foto: PHILIP DAVALI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Danmarks statsminister Mette Frederiksen har en tuff valrörelse framför sig. Samtidigt ska hon föra Danmark genom nya kriser.
Foto: MARTIN SYLVEST / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Premium: Coronapandemi, krig i Europa och 17 miljoner döda minkar. Mette Frederiksens tid som dansk statsminister har varit stormig. 

Men hon har också bjudit på skrattfest i parlamentet – och Donald Trump har kommit med ett minst sagt udda erbjudande till henne. 

Nu väntar en jätteutmaning, att leda ett nederlagstippat Socialdemokraterna till seger i ett val hon under onsdagen tvingades till att utlysa. 

– Mitt i en internationell kris är det självklart egendomligt med ett val nu, säger Mette Frederiksen under en presskonferens på onsdagen. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Läkemedlet som ger nytt hopp vid högt blodtryck

Premium: Professorns hyllning: ”Enastående” • Symtom att ha koll på

Mångmiljonregnet över SJ-chefen i tågkaoset

Premium: Experten: Då hade hon fått sparken

Neymars avslöjande bild visas av misstag

Premium: VM-GUIDEN: Här råkar Neymar visa upp bakgrundsbilen