I en intervju med Forbes sa Donald Trump under gårdagen att han och utrikesminister Rex Tillerson borde "jämföra IQ". Foto: RON SACHS / CNP / POLARIS/IBL POLARISI en intervju med Forbes sa Donald Trump under gårdagen att han och utrikesminister Rex Tillerson borde "jämföra IQ". Foto: RON SACHS / CNP / POLARIS/IBL POLARIS
I en intervju med Forbes sa Donald Trump under gårdagen att han och utrikesminister Rex Tillerson borde "jämföra IQ".  Foto: RON SACHS / CNP / POLARIS/IBL POLARIS
Utrikesminister Rex Tillerson ska ha kallat presidenten för "idiot". Foto: CLIFF OWEN / AP TT NYHETSBYRÅNUtrikesminister Rex Tillerson ska ha kallat presidenten för "idiot". Foto: CLIFF OWEN / AP TT NYHETSBYRÅN
Utrikesminister Rex Tillerson ska ha kallat presidenten för "idiot". Foto: CLIFF OWEN / AP TT NYHETSBYRÅN

Mensa erbjuder IQ-test till Donald Trump

Publicerad

Utrikesminister Rex Tillerson ska ha kallat presidenten för "idiot".

I en intervju med Forbes svarade Donald Trump under gårdagen att de borde "jämföra IQ". 

Nu sträcker organisationen Mensa ut en hjälpande hand.

– Vi hjälper gärna till med ett test, säger kommunikationschef Charles Brown till politiksajten The Hill.

I somras övervägde Rex Tillerson att sluta som utrikesminister efter bråk på Vita huset, avslöjade NBC News i förra veckan. I möten med kolleger ska Tillerson varit så arg att han kallat presidenten för "idiot". 

Uppgifterna dementerades dock av utrikesministern under en pressträff, där han kallade Trump "smart" och att han "sätter USA och amerikanerna först".

Trots det valde presidenten att fortsätta spä på ryktena om bråket i en lång intervju med tidningen Forbes:

– Jag tror att det är fejknyheter, men om han sa så, antar jag att vi måste jämföra IQ-test. Och jag kan säga dig vem som kommer att vinna, sade han.

 

LÄS MER: Trumps nya angrepp: Vi måste jämföra IQ

 

Mensa erbjuder IQ-test till Trump

Uttalandet fick organisationen Mensas amerikanska avdelning att nappa direkt.

De erbjuder nu ett IQ-test så att alla som är nyfikna kan få ett slutgiltigt svar på vem som har högst intelligens. 

– Vi hjälper gärna till med ett test för president Trump och minister Tillerson, säger gruppens kommunikationschef Charles Brown till The Hill.

 

https://twitter.com/AmericanMensa/status/917759618075553793
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


sonia

Till Expressens startsida

Mest läst i dag