Nya gulliga bilden på Prinsessan Estelle Foto: ANNA-LENA AHLSTRÖM, KUNGAHUSET.SENya gulliga bilden på Prinsessan Estelle Foto: ANNA-LENA AHLSTRÖM, KUNGAHUSET.SE
Nya gulliga bilden på Prinsessan Estelle Foto: ANNA-LENA AHLSTRÖM, KUNGAHUSET.SE
Även mamma Victoria och pappa Daniel har tagit en ny bild! Foto: ANNA-LENA AHLSTRÖM, KUNGAHUSET.SEÄven mamma Victoria och pappa Daniel har tagit en ny bild! Foto: ANNA-LENA AHLSTRÖM, KUNGAHUSET.SE
Även mamma Victoria och pappa Daniel har tagit en ny bild! Foto: ANNA-LENA AHLSTRÖM, KUNGAHUSET.SE
Dessutom bjuder hovet en ny bild av prinsessan Madeleine. Hon poserar i en ljusblå klänning. Foto: / FOTO ANNA-LENA AHLSTRÖM, KUNGAHUSET.SE / PHOTO ANNDessutom bjuder hovet en ny bild av prinsessan Madeleine. Hon poserar i en ljusblå klänning. Foto: / FOTO ANNA-LENA AHLSTRÖM, KUNGAHUSET.SE / PHOTO ANN
Dessutom bjuder hovet en ny bild av prinsessan Madeleine. Hon poserar i en ljusblå klänning.  Foto: / FOTO ANNA-LENA AHLSTRÖM, KUNGAHUSET.SE / PHOTO ANN

Men, titta! Nya bilden på Prinsessan Estelle

Publicerad

Men, titta! Liten har blivit stor!

Nu poserar prinsessan Estelle helt själv på Stockholms slott i något som garanterat kommer skapa en trend:

Flätan.

– Prinsessan Estelle brukar skapa trender, konstaterar barnmärkesexperten Johanna Engberg. Räkna med en explosion av flätor.

Dessutom bjuder hovet en ny bild av prinsessan Madeleine.

Prinsessan Estelle har tidigare poserat på bilder mamma Victoria och pappa Daniel på Stockholms slott. Men nu börjar prinsessan bli stor - fyllde nyligen fyra år - och då är det dags för egna bilder inne på Stockholms slott.

Nu på morgonen publicerade kungahuset på sin hemsida en helt nytagen bild av prinsessan. Borta är den lilla rosetten som hon alltid tidigare haft. Nu skapar Estelle i stället en ny trend:

Flätan!

Gissa, om den stilen kommer att kopieras ute i Sverige och Europa.

Kungliga frimärken

Även klänningen har vi sett tidigare och det är en skimrande sak som Estelle har haft tidigare på sig vid officiell fotografering. Det var vid en speciell fotografering alldeles nyligen – en frimärkesfotografering.

I morgon släpper Postnord ett nytt frimärksark på några av de kungliga medlemmarna och orsaken är kungliga superåret 2016. Kungen fyller som bekant 70 år på valborgsmässoafton och statschefen hyllas nu med ett eget nytt frimärke. Även drottningen som i sommar den 19 juni firar 40 år som drottning, det är då 40 år sedan hon och kungen gifte sig i Storkyrkan 1976, har också fått ett eget frimärke.

Även tre generationer kungligheter poserar på samma frimärke - kungen, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle.

Bilden, tagen inne på Stockholms slott, innanför inre borggården visar en stolt morfar kungen med barnbarnet Estelle och kronprinsessan Victoria. Estelle har en skimrande klänning från Marie-Chantal och en liten fläta i håret på bilden som är tagen av Anna-Lena Ahlström.

– Fantastisk fin klänning, menar barnklädesexperten Johanna Engberg, driver trendiga barnklädesbutiken By Engberg på Östermalm i Stockholm.

Vid samma tillfälle passade Victoria nu på att föreviga dottern Estelle själv inne i gången, precis innanför inre borggården.

Fyndpris på plagget

Stolt, som bara en fyraåring kan vara, står Estelle med sin fläta och klänningen från Marie-Chantal, kostat 3000 kronor, men har nu på sistone legat ute till rea för 1165 kronor.

Estelle sätter trender, menar Johanna Engberg. Efter det här kommer garanterat bilder på barn i flätor att explodera på sociala medier.

Så räkna med att både fläta och klänning kommer synas på andra ställen än bara på Haga slott och Stockholms slott.

Även mamma Victoria och pappa Daniel tog har tagit nya bilder som de har lagt ut på Hovets hemsida.

Och prinsessan Madeleine gjorde samma sak. I den nya bilden poserar hon i en ljusblå klänning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag