Melissa gjorde slut – blev mördad av ex-pojkvännen

Melissa Nordell hade gjort slut med sin mördare.
Foto: OKÄND OKÄND / PRIVAT
Hasse Aro återvänder i sin podd till gamla mordfall.
Foto: FOTO: TV3/JOHNNY WOHLIN / FOTO: TV3/JOHNNY WOHLIN

Fotomodellen Melissa Nordell, 22, hittades i vattnet, inlindad i hönsnät och kättingar.

Ex-pojkvännen påstod att han ströp henne av misstag – men polisen kunde bevisa att det var ett överlagt mord.

– I det här fallet fick Melissas mamma reda på vad som hade hänt. Det kändes väldigt bra, säger kriminalkommissarie Jan Ullén i Hasse Aros podd ”Fallen jag aldrig glömmer”.

Hasse Aro, känd som programledare för ”Efterlyst”, återvänder i podden ”Fallen jag aldrig glömmer” till äldre kriminalfall. Det senaste avsnittet handlar om Melissa Nordell, som mördades hösten 2001.

Ett och ett halvt år tidigare hade Melissa blivit ihop med en 15 år äldre man. Vänner har berättat att förhållandet förmörkades av mannens svartsjuka och kontrollbehov. 

Till sist gjorde hon slut och började planera för ett eget liv i en liten stuga i Åkersberga, nordost om Stockholm. Men han accepterade inte hennes val.

Söndagen den 11 november hittades Melissa nedsänkt i vattnet vid en brygga på Ingarö. Kroppen var inlindad i hönsnät och kättingar.

Polisen kunde snabbt identifiera kroppen genom Melissas mamma som hade anmält sin dotter försvunnen efter att hon inte dykt upp på ett inbokat möte på lördagen.

Ex-pojkvännen: Råkade strypa henne

På måndagen kom ex-pojkvännen själv in till polisen för att berätta om Melissas död. Han sade att de hade åkt hem till henne på lördagen. 

– Under det här besöket hade de älskat med varandra och det hade gått så olyckligt att han hade råkat strypa henne, vilket det var inte alls meningen, säger Jan Ullén, som ledde polisutredningen, i podden.

Ex-pojkvännen fick sitt straff tidsbestämt och släpptes ur fängelset 2016.

Ex-pojkvännen uppgav att han därefter planlöst åkt omkring med kroppen och hamnat vid bryggan på Ingarö, där han aldrig tidigare varit.

Men polisen lyckades bevisa att det var ett överlagt mord. I hans telefon såg man att mannen haft kontakt med en släkting, som kallades in på förhör – och genast erkände allt.

Dömd för mord

Släktingen berättade att de tillsammans varit på Ingarö på fredagen för att hitta en plats där de kunde dumpa en kropp. På lördagen hade de tillsammans åkt till Clas Ohlson och köpt tunga kättingar, varpå de begav sig på Ingarö där de rullade ner Melissa i vattnet. 

Ex-pojkvännen dömdes till livstids fängelse för mord. Släktingen fick sex års fängelse för medhjälp till mord.

År 2014 omvandlades ex-pojkvännens livstidsstraff till 21 års fängelse, och 2016 släpptes han fri.

Expressen har kontaktat advokat Johan Eriksson, som företrädde ex-pojkvännen vid omvandlingen av livstidsstraffet. Eriksson har inga kommentarer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.