Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här röstar Melania – i klänning för 40 000

Melania bar Gucci och en Hermès Kelly i vallokalen.
Melania Trump i Gucci-klänning.
Foto: JIM RASSOL / AP TT NYHETSBYRÅN
Melania Trump.
Foto: JIM RASSOL / AP TT NYHETSBYRÅN

Melania Trump röstade med stil.

Hon bar en Gucci-klänning i prisklassen 40 000 kronor och en Hermès Kelly-väska för 150 000 kronor när hon kom till vallokalen i Palm Beach.

Bara tio minuters bilresa från familjens egendom Mar-a-Lago.

Det är jämnt mellan kandidaterna i Florida, enligt mätningarna, så varje röst är viktig. 

Melania Trump var som alltid välklädd när hon kom för att rösta – och tog sig tid att prata med journalisterna som väntade utanför vallokalen. Hon verkade vara vid gott mod och sade att känslan var ”fantastisk”.

Vill rösta på valdagen

Hon förklarade att hon inte hade förhandsröstat tillsammans med sin man förra veckan eftersom hon ville rösta på själva valdagen.

– Det är valdagen så jag ville komma hit och rösta i dag, sade hon.

Paret Trump ändrade i slutet av förra året sin officiella hemadress från Manhattan till Palm Beach. Därför röstar de i Florida, en av nyckelstaterna som kan avgöra valet.

Jämnt i Florida

Donald Trump vann där 2016, men mätningarna visar att han och Joe Biden ligger nästan sida vid sida. Om Biden skulle ta hem segern i Florida kan det bli mycket svårt för Trump att få stanna ytterligare fyra år i Vita huset.

Efter att ha röstat väntades Melania Trump återvända till Washington för att invänta valresultatet vid sin makes sida.

Deltog i valmöten

Hon har de sista dagarna gjort en insats för Donald Trumps valkampanj och framträtt på flera valmöten. Annars talar hon ogärna offentligt, men nu bedömde kampanjledningen att alla krafter behövde sätta in för att vinna valet.

I ett tal anklagade hon Demokraterna för att använda skrämseltaktik när det gäller covid-19 genom att ifrågasätta om ett vaccin var säkert. 

Vid ett annat framträdande attackerade hon Joe Biden för att han är ”karriärpolitiker” – och anklagade honom föra att vilja ”föra utvecklingen bakåt och stänga ned saker”.

Följ valet hela natten med Expressen TV
USAs president Donald Trump svarar på några pressfrågor under valdagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.