Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melanias möte med Trudeau blev viralt

Magnus Falkehed om G7-mötet.
Melania Trump och Justin Trudeau i ett vänskapligt möte. På bilden syns även Australiens premiärminister Scott Morrison och Donald Trump.
Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Kindpussandet fångades i en serie bilder.
Foto: SEAN KILPATRICK / AP TT NYHETSBYRÅN
Melania Trump, Justin Trudeau, Scott Morrison, Donald Trump, Brigitte och Emmanuel Macron gör sig redo för ett familjefoto.
Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Brigitte Macron, Melania Trump och Akie Abe – alla gifta med tre av världens mäktigaste män: Frankrikes president Emmanuel Macron, USA:s president Donald Trump och Japans premiärminister Shinzo Abe.
Foto: STEPHANE LEMOUTON / BESTIMAGE / BEST IMAGE TT NYHETSBYRÅN

Här möts Kanadas premiärminister Justin Trudeau och USA:s första dam Melania Trump i en familjär kindpuss.

Bilderna har nu blivit virala på Twitter.

Under måndagen trendade hashtaggen #MelaniaLovesTrudeau.

De senaste tre dagarna, lördagen den 24 till måndagen den 26, har världens sju rikaste länder mötts för ett möte i Biarritz i Frankrike. Under den så kallade G7-konferensen har ledare för Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Italien, USA, Kanada och Japan träffats för att diskutera bland annat internationella samarbeten och gemensamma angelägenheter.

Även andra ledande politiker har varit på plats i Frankrike under mötet – liksom flera av världsledarnas respektive.

Melania Trumps möte med Justin Trudeau

En av dem är Donald Trumps hustru tillika USA:s första dam Melania Trump. Hon har bland annat fångats på bild när hon umgås med Brigitte Macron och Akie Abe, som är gifta med Frankrikes president Emmanuel Macron respektive Japans premiärminister Shinzo Abe.

Men de bilder på Melania Trump som har fått klart mest uppmärksamhet från G7-helgen är de när hon i ett gemytligt möte hälsar på Kanadas premiärminister Justin Trudeau. Där syns hur de båda lutar sig fram mot varandra och kindpussas.

Bilderna togs i samband med att världsledare och deras respektive gjorde sig redo för ett så kallat familjefoto på söndagskvällen. Och den värme och glädje som syntes är inte helt ovanlig i denna typ av diplomatiska sammanhang, skriver The Guardian.

Tidigare virala bilder på Michelle Obama och Ivanka Trump

Trumps och Trudeaus kindpussande satte ändå i gång mångas fantasi. Under måndagen trendade hashtaggen #MelaniaLovesTrudeau på Twitter.

Och det är inte första gången en liknande bild sätter fart på sociala medier, enligt The Guardian. För två år sen blev en bild på Ivanka Trump viral, där även hon tittar på just Justin Trudeau. Och för tre år sen skrev Washington Post en story om hur ”Michelle Obama verkligen tycker om prins Harry”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.