Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melanias drag – kopierar både Meghan och Diana

Melania har jämförts med flera kungligheter efter besöket i Storbritannien – USA:s första dam tycks ha inspirerats av både hertiginnan Meghan, prinsessan Diana och drottning Elizabeth.Foto: TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK / TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Melania Trump tillsammans med maken Donald.Foto: TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK / TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

För några dagar sedan var USA:s president Donald Trump på sitt första officiella besök i Storbritannien. 

Hustrun Melania Trump, som var med på resan, väckte uppmärksamhet genom sina klädval – som verkar ha inspirerats av flera kungliga stilikoner. 

USA:s första dam Melania Trump anlände till Bucking Palace på måndagen i en look som andades kungligt. 

I en vit Dolce & Gabbana-dräkt med blått bälte och krage, matchad med en stilren hatt, drogs flera paralleller till den brittiska kungafamiljen. 1995 bar prinsessan Diana nämligen en liknande kreation som den Melania bar nu, och samma sak gäller för hertiginnan Meghan – som i juni 2018 dök upp i en vit klänning med mörka detaljer och en hatt på anrika galopptävlingen Royal Ascot.

Melania tycks ha inspirerats av Meghan när hon skulle välja kläder inför resan till Storbritannien. Foto: SHUTTERSTOCK och MEGA CHANNEL / MEGA/IBL THE MEGA AGENCY och EDDIE MULHOLLAND / AP TT NYHETSBYRÅN
Melania under besöket, här tillsammans med sin make Donald Trump, drottning Elizabeth och prins Charles.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Meghan bar en liknande hatt under sitt födelsedagsfirande i augusti 2018.Foto: MEGA CHANNEL / MEGA/IBL THE MEGA AGENCY
Även kappan, med knytning i midjan, känns igen från Meghans präglade stil. Hon bär ofta ljusa kappor – till exempel här när hon och prins Harry gjorde debut som förlovade.Foto: EDDIE MULHOLLAND / AP TT NYHETSBYRÅN

På onsdagen var det dags igen – Melania dök upp i en ännu en klassisk stil. I en beige rockklänning, matchad med en hatt i samma färg, undrade många om hon sneglat på Meghan. När Meghan och prins Harry gjorde sin debut som ett förlovat par, 2017, bar Meghan en kappa som den Melania nu bar. 

Melania bar lyxiga märkeskläder

När presidentparets resa var över och de skulle flyga hem till Washington D.C. igen såg Melania till att lämna Storbritannien med stil. 

Hon dök upp på flygplatsen i en trenchcoat från Burberry, höga Louboutin-klackar och hennes ikoniska solglasögon. Men det var hennes sjal från Hermes som fick mest uppmärksamhet.  

Efter Melanias klädval har hon jämförts med prinsessan Diana.Foto: REX/SHUTTERSTOCK och UPPA.CO.UK / STELLA PICTURES
Melania i Dolce & Gabbana-dräkt med blått bälte och krage.Foto: REX/SHUTTERSTOCK / IBL BILDBYRÅ / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Diana i en liknande klädsel 1995, tillsammans med prins Harry som då var 11 år gammal.Foto: UPPA.CO.UK / STELLA PICTURES

Många har passat på att uppmärksamma hur mycket Melania påminner om ännu en mäktig kvinna – nämligen stilikonen och före detta presidentfrun Jackie Kennedy. 

Andra, bland annat CNN-reportern Kate Bennett, tyckte att Melania efterliknande drottning Elizabeth, som ofta ses med en sjal runt huvudet. 

Oavsett så ses valet av märke, brittiska Burberry, som en hyllning till värdlandet och Melania både anlände och lämnade England i kläder från just Burberry. Dessutom bar Melania uteslutande europeiska märken under sin resa. För att fira Normandies Dagen-D bar hon enbart franska märken – en kappa från Dior och skor från Roger Vivier.

https://twitter.com/KateBennett_DC/status/1137037577586925568?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1137037577586925568&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.aol.com%2Farticle%2Flifestyle%2F2019%2F06%2F07%2Fmelania-trump-compared-to-jackie-kennedy-as-she-departs-ireland-in-headscarf%2F23744018%2Fhttps://twitter.com/MELANIAJTRUMP/status/1137022231106789377