Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melanias assistenter fick gå specialkurs

Donald Trump besöker just nu världens näst folkrikaste land.
Melania Trump anläder till Indien.Foto: HARISH TYAGI / EPA / TT NYHETSBYRÅN
Melania Trump tillsammans med Donald Trump.Foto: RAJESH KUMAR SINGH / AP / TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump och Melania Trump landade den 24 februari i Indien för ett statsbesök. 

Under vistelsen ska Melania Trump få gå en ”lyckokurs” och hennes tio assistenter har fått lära sig hur man ska prata med henne. 

Samtidigt har det byggts en mur för att dölja ett slumområde i Ahmedabad.

Donald Trump och Melania Trump välkomnades på den största kricketstadion i världen med en folkmassa på 110 000 personer. Eventet kallades Namaste Trump och när presidenten och Indiens premiärminister Narendra Modi gick in på scenen spelades låten Macho Man med the Village People.

Donald Trump och Melania Trump ska vara i Indien under två dagar. De ska besöka New Delhi och staden Ahmedabad i delstaten Gujarat.

Under besöket ska Melania Trump ha en grupp på tio personer som ska assistera henne. Gruppen har fått specialträning i hur man ska prata med presidenthustrun. De har även blivit tillsagda att vara klädda i byxor och skjorta i stället för deras traditionsenliga Khaki-uniform, enligt Express.

Går ”lyckokurs”

Presidentfrun kommer besöka skolor i Delhi och även gå en ”lyckokurs”. Kursen är en del av utbildningsplanen i Indien och ska hjälpa barnen att inte stressa. Enligt Express mediterar eleverna i 45 minuter per dag och delar med sig av sina erfarenheter, för att bland annat lära sig att vara öppna med sina problem.

Ahmedabad har förberett sig väl inför statsbesöket. Enligt Daily Mail har bland annat en mur byggts för att dölja ett slumområde med 2000 boende. 

Statsbesöket ska stärka relationen mellan USA och Indien och lyfta fram det starka bandet mellan det amerikanska folket och det indiska folket, har Vita Huset sagt i ett uttalande. 

Under välkomstceremonin på kricketstadion pratade de båda ledarna om att de ska komma överens om ett handelsavtal. Och Donald Trump hyllade premiärministern Narendra Modi.

– Indien kommer snart vara hem för den största medelklassen i världen och inom tio år beräknas den extrema fattigdomen i ert land helt försvinna, sade Donald Trump på station enligt Daily Mail.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.