Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Melania Trumps mystiska frånvaro – missar mötet med Kim Jong-Un

Melania Trump deltog vid G7-mötet i Italien i fjol (bilden), men dyker inte upp vid årets möte i Kanada. Foto: DOMENICO STINELLIS / AP TT NYHETSBYRÅN
Melania Trump. Foto: DOULIERY OLIVIER/ABACA / DOULIERY OLIVIER/ABACA STELLA PICTURES
USA:s "first lady" kommer inte att delta i det historiska mötet med Kim Jong-Un 12 juni. Foto: YONHAP / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

LONDON. Melania Trumps frånvaro från rampljuset de senaste veckorna förbryllar.

Och nu uppger Reuters att USA:s "first lady" inte heller kommer att medverka vid något av Donald Trumps kommande möten: G7-mötet i Quebec och det historiska mötet med Kim Jong-Un.

"Jag ser att media jobbar övertid med spekulationer om var jag är och vad jag gör", har Melania Trump tidigare twittrat som svar.

Det har snart gått en månad sedan USA:s "first lady", Melania Trump, senast sågs i offentliga sammanhang.

Det var den 10 maj, och några dagar efter det - den 14 maj - lades hon in på sjukhus för behandling av njurproblem. Hon skrevs ut fem dagar senare, men har sedan dess inte synts i några publika sammanhang.

Frånvaron har förbryllat, och spekulationerna om dess orsaker har varit många. Något som fått Melania Trump själv att, på Twitter så klart, bemöta ryktena: 

”Jag ser att media jobbar övertid med spekulationer om var jag är och vad jag gör. Var så säker, jag är här i Vita huset med min familj, mår bra och jobbar hårt för barnen och det amerikanska folket”, skrev hon den 30 maj.

https://twitter.com/FLOTUS/status/1001912411933364224

Är inte på plats vid mötet med Kim Jong-Un

Under helgen som gick stannade Melania Trump kvar i Vita huset i stället för att följa med maken Donald Trump till presidentens fritidsboende Camp David, enligt CNN.

Och nu uppger nyhetsbyrån Reuters att Melania Trump inte heller kommer att medverka vid något av Donald Trumps kommande viktiga möten.

President Donald Trump och Melania Trump innan en resa i november. Foto: MPNC / STELLA PICTURES BACKGRID US

Melania Trump närvarade vid G7-mötet i Italien i fjol. Men när Donald Trump möter ledarna för de mäktiga G7-länderna i Quebec, Kanada, kommande helg är hon inte närvarande. 

Därefter är tanken att Donald Trump ska träffa Nordkoreas diktator Kim Jong-Un den 12 juni, i Singapore. 

– Hon kommer inte att närvara vid G7 och det finns inga planer för henne att resa till Singapore för tillfället, skriver hennes talesperson Stephanie Grisham i ett mejl till Reuters.

Stängd mottagning väntas på måndagen

Vita huset uppgav sent på söndagen att Donald och Melania Trump ska stå värdar för en mottagning på måndagskvällen för familjer till soldater som blivit dödade i tjänsten. Men mottagningen kommer inte vara öppen för medier, enligt Reuters.

– Jag skulle inte karaktärisera det som en lång frånvaro. Hon låg på sjukhus nästan en vecka och är nu hemma och återhämtar sig. Hon har haft flera interna möten med personalen och kommer att fortsätta med det denna vecka, har Stephanie Grisham tidigare sagt till CNN.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!