Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melania Trumps ilska efter orden om 13-åriga sonen

Turerna har varit många i riksrättsförfarandet mot president Donald Trump. USA-korrespondent Tomas Kvarnkullen ger oss det senaste.
Melania och Donald Trump med sonen Barron. Foto: PABLO MARTINEZ MONSIVAIS / AP TT NYHETSBYRÅN
Fyra juridiska experter var inkallade för att vittna under riksrättsförhören. Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN

Professorn Pamela Karlan tog upp Donald Trumps 13-åriga son Barron under riksrättsförhören i den amerikanska kongressen.

Melania Trump rasade – och nu har Karlan bett om ursäkt. 

Pamela Karlan, professor på prestigeuniversitetet Stanford, var en av fyra juridiska experter kallade till förhören som pågår inför riksrättsprocessen mot Donald Trump. Karlan och de andra professorerna är där för att hjälpa till att avgöra om presidenten överträtt sina konstitutionella befogenheter i sina relationer med Ukraina. 

Melania Trumps ilska

Under sin utfrågning drog Karlan ett skämt som ledde till ilska från republikanernas håll. Skämtet utgick från Barron Trump, son till Donald och Melania Trump.

– Presidenten kan döpa sitt barn till ”Barron”, men han kan inte göra sin son till baron, sa Karlan. 

Bland republikanerna som tyckte att Karlan gick över gränsen med sin lustighet hittar vi Melania Trump själv. Hon gick till attack mot Karlan på Twitter.

”Ett litet barn förtjänar ett privatliv och borde hållas utanför politiken. Pamela Karlan, du borde skämmas över ditt ilskna och uppenbart partiska fjäsk för massan och att du utnyttjar ett barn för att uppnå detta”, skriver Melania Trump på Twitter. 

Ber nu om ursäkt

Melania Trump fick uppbackning från Kayleigh McEnany, pressekreterare för Trumpkampanjen. 

”Varje demokrat i kongressen borde omedelbart förkasta Pamela Karlan och uppmana henne personligen att be om ursäkt till presidenten och hans fru för att ha hånat deras son i rikstäckande tv”, skrev hon på Twitter. 

Efter kritikstormen valde Karlan att backa från skämtet.

– Jag vill be om ursäkt för vad jag sa tidigare om presidentens son. Det var fel av mig att göra så. Jag skulle önska att presidenten själv bad om ursäkt för saker han gjort, men jag ångrar att jag sa så, säger Karlan enligt Fox Business. 

Världsledarna snackar skit om Trump - fångas på kamera:

Här skvallrar Trudeau om Trump – inför rullande kameror.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.