Melania Trumps ilska: Attackerar tidningen Vogue

Donald Trump kan bli Republikaneras nästa presidentkandidat.
Melania Trump, hustru till Donald Trump.
Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Melania Trump fick inte pryda Vogues omslag under sin tid som USA:s första dam.

Nu går hon till attack mot det anrika modemagasinet, som lät Jill Biden fronta omslaget i fjol.

– Jag har viktigare saker att göra än att vara på omslaget till Vogue, säger Trump till Fox News.

Michelle Obama prydde Vogues omslag hela tre gånger – 2009, 2013 och 2016 – när hennes make var president. Jill Biden har redan varit på omslaget efter att Joe Biden vann presidentvalet i fjol. Men Melania Trump fick aldrig chansen under sin tid som presidenthustru.

Nu anklagar hon Vogue för att vara partiska när de inte erbjöd henne omslagsbilden.

– De är partiska och gillar vissa saker och ogillar andra, det är så uppenbart. Jag tror att det amerikanska folket och alla ser det, säger Melania Trump i intervjun med Fox News.

Hon påpekar dock att hennes åtaganden som presidenthustru var betydligt viktigare.

Trump: ”Har viktigare saker att göra”

– Det var deras beslut, och jag har mycket viktigare saker att göra – och det gjorde jag i vita huset – än att vara på omslaget till Vogue, säger Melania Trump till Fox News. 

Melania Trump erbjöds en fotosession med Vogue strax efter Donald Trump hade blivit USA:s president. Hon vägrade dock, eftersom hon inte blev garanterad att pryda omslaget. Det hävdade i alla fall Stephanie Winston-Wolkoff, en tidigare rådgivare till Melania Trump.

Faktum är att Melania Trump har prytt Vogues omslag. Men det var 2005, i samband med att hon gifte sig med Donald Trump och långt innan han blev president.

Enligt Mail Online ska Donald Trump ha rasat över att Vogue och andra stora modemagasin inte lät Melania Trump pryda omslagen. Ett raseri som höll i sig under hela hans presidentskap. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.