Melania Trumps första resa sedan operationen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Melania och Donald Trump landade i Bryssel på tisdagskvällen.
Foto: BENOIT DOPPAGNE / AP TT NYHETSBYRÅN
Melania Trump och Brigitte Macron under sitt besök på drottning Elizabeths musikkapell i Waterloo.
Foto: NICOLAS LAMBERT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Paret Trump har inlett sin Europa-resa med ett besök i Bryssel. 

Medan Donald Trump mötte Nato-ledare var Melania Trump på konsert, skriver Daily Mail.  

Och den första damen såg ut att ha väldigt trevligt med bland annat Brigitte Macron. 

Presidentparet landade i Belgiens huvudstad på tisdagskvällen. 

Donald Trump träffade andra ledare för Nato-länderna och diskuterade försvaret gentemot Ryssland. Samtidigt var Melania Trump bland annat på konsert och chokladprovning. 

Första damen besökte en musikakademi utanför Bryssel, där hon lyssnade till ett Tchaikovsky-framförande. Också Brigitte Macron fanns på plats – och de två presidentfruarna satt bredvid varandra också såg ut att ha roligt i varandras sällskap. 

Macron och Trump välkomnades till musikcentret av Amelie Derbaudrenghien, partner till belgiska premiärministern Charles Michels, och Ingrid Schulerud, Natos generalsekreterare Jens Stoltenbergs fru. Turkiets första dam Emine Erdogan fanns också på plats, skriver Daily Mail


LÄS MER: Donald Trump träffar drottningen i Meghans kärleksnäste


Melania Trump och Brigitte Macron lyssnade till musik av kompositören Tchaikovsky.
Foto: VIRGINIA MAYO / AP TT NYHETSBYRÅN

Tidningen rapporterar också att Melania Trump ska vara med vid en modevisning och en chokladprovning. På onsdagskvällen ska Melania Trump delta i en formell middag för Nato-ledarna och deras makar och fruar, skriver CNN.  

Första resan efter Melania Trumps operation 

Besöket i Bryssel är parets Trump första stopp på resan till Europa. Efter att Donald Trump är klar med sitt Nato-möte åker paret vidare till Storbritannien, Skottland och Finland. I England kommer paret att träffa både premiärminister Theresa May och drottning Elizabeth, skriver CNN. 

Enligt CNN är det här Melania Trumps tredje resa till Europa efter att hon blivit USA:s första dam. Det är också hennes första utlandsresa, efter att hon opererades för en njursjukdom i maj. 

– Hon ser fram emot att bygga relationer och representera USA. Men det är väldigt viktigt för henne att hon, samtidigt som hon representerar vårt land på ett positivt sätt, också visar respekt för de länder hon besöker, säger hennes talesperson Stephanie Grisham till CNN. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.