Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melania Trump ställer in kampanjmöte

I början av oktober insjuknade presidenten och Melania Trump i covid-19.
Melania Trump i slutet av september.Foto: JULIO CORTEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Melania Trump.Foto: JULIO CORTEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
President Trump och Melania Trump i september.Foto: POOL/ABACA / STELLA PICTURES/POOL/ABACA

Melania Trump ställer in sitt planerade kampanjmöte – på grund av att hon inte mår tillräckligt bra än, rapporterar CNN.

Presidenthustrun testades nyligen positivt för covid-19. 

USA:s första dam Melania Trump insjuknade samtidigt som sin make Donald Trump i covid-19, och mår fortfarande inte helt bra.

Hon skulle ha anslutit sig till presidenten på ett kampanjmöte i staden Erie i Pennsylvania under natten mot onsdag, svensk tid. Det skulle ha varit hennes första kampanjmöte på flera månader – men nu ställs det alltså in.

– Mrs Trump fortsätter att känna sig bättre för varje dag medan hon återhämtar sig från covid-19, men har en hosta som dröjer sig kvar och för att vara extra försiktig kommer hon inte resa i dag, säger Melania Trumps stabschef Stephanie Grisham, enligt CNN.

Melania Trump hostar – ställde in möte

I slutet av förra veckan publicerade Melania en längre text på Vita husets hemsida där hon berättade att hon klarat sig lindrigt undan och inte längre har viruset i kroppen.

”Jag var väldigt lyckligt lottad eftersom min diagnos kom med minimala symptom”, skriver hon.

När Donald Trump kom till kampanjmöte i Pennsylvania på tisdagskvällen var det alltså utan sin hustru. Och presidenten gick som väntat till hårt angrepp på rivalen Joe Biden, som han åter påstod kommer förbjuda oljeutvinningen fracking vid en vinst i valet. Biden själv nekar till det här.

– Om vi vinner Pennsylvania vinner vi valet, sa Trump om delstaten som kan bli viktig i presidentvalet.

Ivanka till Milwaukee

Trots Melanias sjukdomsbesked kommer resterande medlemmar av Trumpfamiljen att fortsätta kampanjandet som planerat.

Under tisdagen besökte Ivanka Trump Milwaukee – vilket var hennes andra besök i staden på lika många veckor.

– Jag är exalterad över att återigen vara tillbaka i den Wisconsin för att diskutera hur president Trump kommer att föra landet framåt genom att utöka skolvalet, öka tillgången på sjukvård för barn och genom att leverera rättvisa handelsavtal för hårt arbetande amerikaner, säger hon i ett uttalande, enligt Channel3000.

Hör Expressens Mats Larsson: ”Tiden är knapp nu”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.