Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melania Trump slår tillbaka mot Ivana

Melania Trump med maken Donald Trump.Foto: DOULIERY OLIVIER/ABACA / DOULIERY OLIVIER/ABACA STELLA PICTURES
Ivana Trump släpper under tisdagen boken ”Raising Trump”.

NEW YORK. Presidentens exfru Ivana Trump skojade om att hon också är ”first lady”.

Det skulle hon inte gjort – för nu slår Melania Trump tillbaka:

– Det där är tyvärr bara ett uppmärksamhetssökande och själviskt oljud, säger presidenthustrun via sin kommunikationsdirektör Stephanie Grisham till CNN.

Donald Trumps första fru Ivana Trump kommer under tisdagen med sin bok ”Raising Trump”. Inför boksläppet har hon gjort flera intervjuer där hon talat om deras äktenskap, de tre gemensamma barnen – och den goda kontakten de har nu. Presidenten ska till exempel ha erbjudit Ivana Trump jobbet som Tjeckiens ambassadör och lyssnat till hennes råd om Twitter. 

Till ABC säger Ivana skämtsamt att hon hon också är ”first lady”.

– Jag har direktnumret till Vita huset men jag vill inte ringa honom där, eftersom Melania är där. Jag vill inte orsaka någon slags svartsjuka eller så, eftersom jag är hans första fru. Jag är ”first lady”, säger hon och skrattar.

Donald Trumps ex-fru Ivana.Foto: MICHAEL ZORN / AP TT NYHETSBYRÅN

Melania Trump: "Ingen substans i uttalandet från ett ex"

Uttalandet fick uppenbarligen hans nuvarande fru Melania Trump att ilskna till rejält. I vanliga fall håller hon låg profil och har sagt att hon inte låter kritik och elakheter komma åt henne, men den här gången var det annorlunda, rapporterat CNN.

Under måndagen slog Melania Trump tillbaka i ett uttalande till nyhetskanalen via sin kommunikationsdirektör Stephanie Grisham. 

– Mrs Trump har gjort Vita huset till ett hem för Barron och presidenten. Hon älskar att bo i Washington och är stolt över sin roll som USA:s första dam. Hon planerar att använda sin titel för att hjälpa barn, inte sälja böcker. 

– Det finns uppenbarligen ingen substans i det här uttalandet från ett ex, det här är tyvärr bara ett uppmärksamhetssökande och själviskt oljud.