Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melania Trump – mer poppis än maken

Mest poppis. Melania är mer populär bland amerikanerna än Ivanka Trump, Donald Trump Jr, Eric Trump och maken Donald Trump.Foto: YIN BOGU / XINHUA/AVALON.RED B950
Hustrun Melania Trump är mer populär än maken Donald Trump.Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Efter ett år med Donald Trump bakom rodret i Vita huset har amerikanerna sagt sitt om vem i familjen Trump som är mest populär.

Nu slår hustrun Melania Trump maken i popularitet, visar en undersökning från YouGov.

Nästan ett år har gått sedan Donald Trump svors in som president. Vid hans sida fanns hustrun Melania Trump. Nu visar den senaste underökningen från Economist/YouGov att amerikaner anser att presidenthustrun Melania är mest populär i familjen Trump.

Slår Ivanka Trump

Med 48 procents popularitet slår Melania Donald Trump Jr, Eric Trump och maken Donald Trump, som endast når upp till 43 procent. Sämst siffror får Ivanka Trumps make Jared Kushner, som är mer impopulär än populär. Det var han även förra året, men då var klyftan mellan ytterligheterna mindre.

I början av mandatperioden stod de två kvinnorna lika i popularitet men i dag är Melania Trump mer populär än presidentdottern Ivanka. Melania Trump är även den enda i familjen vars popularitet ökat sedan hennes man tog över Vita huset. Ivanka Trump dalar i popularitet och är nu mer eller mindre lika populär som impopulär.

 

Ivanka Trump tappar i popularitet. Hennes make Jared Kushner är minst populär i hela familjen.Foto: POOL/ABACA / POOL/ABACA STELLA PICTURES

Inte mer poppis än Michelle Obama

Det är enligt YouGov vanligt att presidenthustrur är mer populära än sina politiskt aktiva makar, trots att många amerikaner röstat på dem. Men även om Melania slår hela familjen var Michelle Obama mer populär som first lady. Melania har stort stöd hos republikaner, men lägre popularitet totalt än vad Michelle Obama hade.

 

Michelle Obama.Foto: MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK / MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

 

Frågan de tillfrågade fick var "Har du en positiv eller negativ åsikt om de följande personerna?". Undersökningen genomfördes med hjälp av en internetpanel mellan 14-16 januari 2018 och 1500 amerikaner deltog. Man kunde även svara "vet ej".

https://infogram.com/1pjzp69wqyrnd0b6jgv9jld3x0imew6jlez

 

Amerikanernas åsikt om familjen Trump

Donald Trump

Mycket positiv: 26%

Ganska positiv: 17%

Ganska negativ: 9%

Mycket negativ: 43%

 

Melania Trump:

Mycket positiv: 26%

Ganska positiv: 22%

Ganska negativ: 15%

Mycket negativ: 18%

Ivanka Trump

Mycket positiv: 20%

Ganska positiv: 21%

Ganska negativ: 18%

Mycket negativ: 24%

Donald Trump Jr.

Mycket positiv: 18%

Ganska positiv: 18%

Ganska negativ: 13%

Mycket negativ: 36%

Eric Trump

Mycket positiv: 16%

Ganska positiv: 16%

Ganska negativ: 13%

Mycket negativ: 30%

Jared Kushner

Mycket positiv: 10%

Ganska positiv: 15%

Ganska negativ: 14%

Mycket negativ: 30%

 

Frågan de tillfrågade fick var "Har du en positiv eller negativ åsikt om de följande personerna?". Undersökningen genomfördes med hjälp av en internetpanel mellan 14-16 januari 2018 och 1500 amerikaner deltog. Man kunde även svara "vet ej".

 

Källa: YouGov

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.