Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Melania Trump inlagd på sjukhus – opererad

Melania Trump har opererats för njurproblem. Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT
Melania Trump är inlagd på Walter Reed National Military Medical Center i närheten av Washington DC. Foto: JIM LO SCALZO / EPA

NEW YORK. Melania Trump har genomgått en njuroperation och är inlagd på sjukhus.

Presidenten twittrar att han är på väg till sjukhuset och tackar för stödet.

– Behandlingen gick bra och det var inga komplikationer, säger Melania Trumps kommunikationschef Stephanie Grisham, i ett uttalande.

Presidenthustrun Melania Trump, 48, har under måndagen opererats för njurproblem på Walter Reed National Military Medical Center i närheten av Washington D.C. Melania Trump har enligt uttalandet haft problem med njuren, ett tillstånd som beskrivs som godartat men i behov av vård.

Enligt Melania Trumps kommunikationschef Stephanie Grisham lades presidenthustrun in på sjukhuset under måndagsmorgonen och kommer att stanna kvar för vård resten av veckan, rapporterar New York Post.

– I morse genomgick presidentfrun Melania Trump en emboliseringsprocedur för att behandla en godartad njuråkomma. Behandlingen gick bra och det var inga komplikationer, säger Melania Trumps kommunikationschef Stephanie Grisham, i uttalandet.

Embolisering är en radiologisk metod för att täppa till blodkärl som kan användas för att behandla flera olika åkommor.

Presidenten på Twitter: Melania är vid gott mod

President Trump väntade i Vita huset under operationen, men planerar att besöka sin hustru på sjukhuset, enligt Grisham.  

Strax efter 17 amerikansk tid skrev Donald Trump på Twitter att han då var på väg till sjukhuset.

– Är på väg till Walter Reed Medical Center för att träffa vår fantastiska First lady, Melania. En lyckad procedur, hon är vid gott mod. Tack för alla lyckoönskningar!

 

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/996135379802755072

 

Enligt Grisham ser Melania Trump fram emot att snart vara på benen igen:

– Presidenthustrun ser fram emot att återhämta sig fullt ut så att hon kan fortsätta sitt arbete med barn.

Ingen information läckte i förväg

Det är oklart hur länge operationen har varit inplanerad. Men den tycks ha föregåtts av ett stort hemlighetsmakeri då inga uppgifter läckte i förväg.

Melania Trump har hela tiden försökt hålla sitt privatliv så privat som möjligt och förhållandevis lite information läcker från den sidan av Vita huset. Att försöka hålla operationen hemlig tills den var klar kan ha varit förklaringen till att Donald Trump inte var på plats, rapporterar CNN. Om presidenten varit där hade informationen direkt spridits till medierna.

Även Melania Trumps offentliga framträdanden är relativt sällsynta, men under den senaste tiden har hon börjat ta allt mer plats. Bland annat genom sitt engagemang för utsatta barn. Under en presskonferens förra veckan offentliggjorde hon "Be Best", ett projekt som ska verka för barns välbefinnande, stötta arbete mot opiatmissbruk och arbeta för en positiv attityd på sociala medier. 

Melania Trump är den första presidenthustrun att genomgå en så allvarlig medicinsk åtgärd under sin tid i Vita huset sedan Nancy Reagan genomgick en så kallad mastektomi, en bröstoperation, 1987, skriver CNN. 

LÄS MER: Allt fler får första damens namn