Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Melania Trump gör sällsynt framträdande

Det här är presidentfrun Melania Trump.
Melania Trump kommer att medverka när Donald Trump under tisdagen drar i gång sin återvalskampanj i Orlando i Florida. Foto: ALEX EDELMAN/SHUTTERSTOCK / ALEX EDELMAN/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Melania Trump väntas inte bli ett dragplåster under den återvalskampanj som Donald Trump nu inleder på allvar. Foto: ZACH GIBSON / STELLA PICTURES CONSOLIDATED NEWS PHOTOS

WASHINGTON DC. Melania Trump har sällan synts till på Donald Trumps kampanjmöten. 

Men när återvalskampanjen inleds följer USA:s First lady med. 

– Jag känner fortfarande att hon är en av de mest okonventionella first ladies vi någonsin har haft, säger New York Times-kolumnisten Frank Bruni till CNN. 

Melania Trump undvek till stora delar presidentvalskampanjen 2016 och gjorde bara ett fåtal framträdanden tillsammans med sin make.

Men när Donald Trump under tisdagen officiellt drar i gång sin återvalskampanj med ett stort kampanjmöte i Orlando kommer även USA:s First lady att finnas på plats, enligt Vita huset. 

Donald Trump skrev på Twitter i början av juni:

”Jag kommer att presentera min kampanj för en andra period tillsammans med First Lady Melania, Vice President Mike Pence och Second Lady Karen Pence den 18 juni i Orlando, Florida”. 

Att Melania Trump deltar vid kampanjmöten tillhör inte vanligheterna. 

Tillbakadragen profil

Redan under presidentvalskampanjen 2016 gjorde hon få publika framträdanden och under tiden i Vita huset har USA:s första dam haft en tillbakadragen profil.

I samband med mellanårsvalet 2018 meddelades att Melania Trump inte skulle ge sig ut på kampanjmöten, samtidigt som flera andra i familjen Trump talade till väljare vid olika evenemang. 

– På grund av hennes schema som mamma och First lady, inte minst med de kommande helgerna och resor utomlands, finns det inga planer på att hon ska kampanja, sa talespersonen Stephanie Grisham då till CNN. 

Melania Trump väntas heller inte bli ett dragplåster under den återvalskampanj som nu inleds på allvar.

I CNN-dokumentären ”Woman of Mystery: Melania Trump” som sändes under helgen beskrivs hur Melania Trumps liv fortfarande omges av en viss mystik. 

Ger sällan intervjuer

Enligt tv-kanalen har USA:s nuvarande First lady tagit sig an uppdraget på ett annat sätt än flera av sina föregångare. 

Melania Trump har rest flera gånger med maken och representerat USA vid exempelvis statsbesöket i Storbritannien. Hon har gjort ett fåtal resor utomlands på egen hand och även arbetat med sitt initiativ ”Be Best”, som bland annat arbetar för att sätta stopp för nätmobbning. 

Vid de enstaka tillfällen hon gör egna framträdanden håller Melania Trump oftast korta tal som oftast inte får mycket uppmärksamhet. 

Det är sällsynt att hon ger intervjuer – den senaste var med tv-kanalen Fox News i december förra året. 

När hon intervjuades under en resa i Afrika i oktober förra året sa hon:

– Jag har min egen röst och mina åsikter. Det är väldigt viktigt för mig att säga vad jag tycker. 

Trump hyllar hustrun

Melania Trumps sätt att ta sig an sin roll har gjort att hennes liv i Vita huset framställs som mystiskt. 

– Jag känner fortfarande att hon är en av de mest okonventionella first ladies vi någonsin har haft, säger New York Times-kolumnisten Frank Bruni till CNN. 

– Det jag tycker har varit konsekvent genom hela kampanjen och så här långt under administrationen är det avstånd som hon verkar hålla till sin roll.

Donald Trump har vid flera tillfällen hyllat hustruns arbete och sa i samband med en intervju i Fox News om presidentens planer på att måla om Air Force One i förra veckan:

– Du vet, babyblått passar inte oss. Folk vänjer sig vid något men det där var Jackie O, och det är bra, men vi har vår egen Jackie O i dag. Hon kallas Melania, sa Trump. 

Så sänder Expressen

20.15 - 20.30

Alex Lange, ordf Democrats Abroad gästar sändningen inför Trumps tal senare på natten. Medverkar från Orlando gör också Expressens USA-korrespondent Tomas Kvarnkullen.

21.15-21.30

Tomas Kvarnkullen medverkar tillsammans med vår samarbetskanal CNN, direkt från Orlando. Gäst i studion: Alex Lange, ordf Democrats Abroad.

22.15-22.30

Jakob Stenberg, USA-kännare och producent av USA-podden Kongressen gästar studion. USA-korrespondent Tomas Kvarnkullen live från Orlando.

*En längre 45-minuterssändning*

23.15-00.00

Billy Mccormac, USA-expert gästar studion hos Expressen. Utrikeskorrespondent Tomas Kvarnkullen med live från Orlando.

*Talet*

Cirka 02.00 -

Expressen TV live-sänder talet som startar i gång Trumps valkampanj.

Så blir midsommarvädret där du bor,