Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melania räddade Trump efter drottningens fråga

Donald och Melania Trump tillsammans med drottning Elizabeth under statsbesöket i Storbritannien.Foto: ANDREA HANKS / WHITE HOUSE / POLARIS POLARIS IMAGES
Prins Charles och Donald Trump.Foto: STELLA PICTURES/AVALON.RED B68

Att Donald Trump har svårt att hålla reda på saker har hans tid i Vita huset visat.

När drottning Elizabeth under det nyligen avslutade statsbesöket i Storbritannien frågade vilken present som var hans – hade han nämligen ingen aning.

Tur då att den amerikanske presidenten kan luta sig mot hustrun Melania – som ryckte in och räddade honom.

USA:s första dam, Melania Trump, såg bitvis mer kunglig ut än de blåblodiga när hon i förra veckan anlände till Buckingham Palace i London under presidentparets statsbesök.

I en vit Dolce & Gabbana-dräkt med blått bälte och krage, matchad med en stilren hatt, drogs flera paralleller till den brittiska kungafamiljen. 

Och om Melania Trump plockade en poäng hos de brittiska kungligheterna då, var det inget emot hur det blev någon dag senare.

”Känner du igen dig gåva, Donald?”

Under en mottagning passade drottning Elizabeth på att ställa fram en häst i tenn, som hon fått av Donald Trump under hans förra besök till Storbritannien, skriver Svensk Damtidning.

Drottningen undrade – uppenbarligen med en rejäl glimt i ögat – om han kände igen den. Trump svarade omgående nej. Melania reagerade snabbt genom att säga att ”det är ju vår present”. Hon förklarade sedan att det var glädjande att se gåvan på plats i Buckingham Palace.

Dags för nya presenter

Därefter var det dags för det här besökets presentutväxling. Drottningen gav Melania en liten ask i silver med ett lock i handmålad emalj. Maken erhöll en antik bok om andra världskriget; en unik första edition skriven av Winston Chrurchill 1959 med titeln ”The second world war”. 

Trump fick också ett pennset, exklusivt tillverkat just för drottningen.

Sedan var det dags för presidentparet att återgälda värdinnans vänliga gest.

Enligt uppgifter var det Melania som valt ut presenten till drottningen – en brosch från juvelerarföretaget Tiffany för motsvarande drygt 7 000 kronor. Broschen i silver föreställde en vallmo. 

Drottningens make, prins Philip fick en specialtillverkad jackamed logotyp från presidentens plan Air Force One.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.