Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melania och Carrie har en sak gemensamt – åldersskillnad

Melania Trump.Foto: CHRIS KLEPONIS / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Carrie Symonds.Foto: JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN

Lika som bär? 

Kanske inte riktigt, men det finns en sak som överraskande förenar Melania Trump och Carrie Symonds – första dam i USA respektive Storbritannien – skriver engelska Express.

Det rör sig om åldersskillnaden visavi deras respektive.

De är gifta med två av världens mäktigaste män; USA:s president Donald Trump och Storbritanniens premiärminister Boris Johnson.

Såväl Trump som Boris Johnson har flera giftermål och relationer i bagaget. Att de båda väckt uppmärksamhet genom otrohetsaffärer verkar dock inte ha avskräckt deras nuvarande kärlekar.

Den tidigare fotomodellen Melania och Donald Trump gifte sig 2005, det skiljer 24 år mellan dem (hon är 49, han 73), och de har ett barn tillsammans – sonen Barron.

Carrie Symonds och Boris Johnson är det första premiärministerparet, som bor på Downing Street i London utan att vara gifta. En intressant detalj är att de huserar i våningen ovanför nummer 11, i stället för i själva premiärministerbostaden på den klassiska adressen 10 Downing Street.

Boris Johnson har dock, enligt Daily Mail, insinuerat att paret snart ska gifta sig.

Ogifte Boris Johnson är fortfarande – gift

Ämnet är känsligt eftersom premiärministern tekniskt sett fortfarande är gift med Marina Wheeler. Tidningen skriver att många anser att Symonds inte kan bli en riktig first lady förrän hon gifter sig med Johnson.

Premiärministern ska ha blivit blyg när tidningen The Sun tidigare tidigare i år frågade honom om ett eventuellt giftermål. Han menade då att det var för tidigt för den typen av spekulationer.

Och PR-proffset Symonds är också 24 år yngre (31 mot 55) än sin partner, som i torsdags tog en jordskredsseger i det brittiska valet.

Båda med framgångsrika karriärer

En annan sak som förenar kvinnorna är deras framgångsrika karriärer.

Medan Melania arbetade länge som världskänd modell, har  Symonds en prestigefylld politisk bakgrund.

Hon arbetade som pressekreterare för det konservativa partiet, och träffade Boris Johnson under hans kampanj inför borgmästarvalet i London 2010. Då var premiärministern alltså fortfarande gift med Marina Wheeler, men valde att bryta upp i samband med att affären blev offentlig.

Symonds syntes mycket i varrörelsen

Symonds har hållit låg profil sedan Johnson blev premiärminister i juli, men började synas i offentliga sammanhang under den sex veckor långa valrörelse som föregick torsdagens val.

Efter att det på fredagsmorgonen stod klart att Boris Johnson vunnit valet log Symonds mot kamerorna bredvid sin sambo.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.