Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melania i talarstolen: ”Stolt över min man”

USA:s First Lady talade till supportrarna – se hela talet här.
Donald och Melania Trump talade i Orlando.Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES/TNS/ABACA

ORLANDO. Melania Trump har gjort sig känd för att hålla låg profil.

Men när återvalskampanjen inleddes var det USA:s First Lady som först talade till supportrarna:

– Jag är stolt över allt vad min man, hans administration och hela vår familj har gjort, sa hon.

När Donald Trump under natten mot onsdag inledde sin återvalskampanj inför valet 2020 fanns flera av medlemmarna i familjen Trump på plats i arenan i Orlando.

Vid presidentens sida stod även USA:s First Lady Melania Trump, som också var den som introducerade presidenten för supportrarna.

Efter att presidentparet gått ut på scenen inledde Melania Trump kampanjmötet med att säga:

– Det har varit en ära att vara First Lady i detta fantastiska land de senaste två åren. Jag ser fram emot att göra det i ytterligare sex år. Jag är stolt över allt vad min man, hans administration och hela vår familj har gjort för det amerikanska folket under en så kort tid, säger Melania Trump.

”Han älskar det här landet”

Hon fortsatte med att tala om sin make:

– Han älskar verkligen det här landet och kommer att fortsätta att arbeta för er så länge han kan. Det kommer vi alla göra. Tack för att ni är här i kväll.

Presidentparet, som inte gjort sig kända för att visa sin kärlek offentligt, utbytte också två kindpussar efter att Melania Trump introducerat sin make.

Inför kampanjmötet i Orlando hade Melania Trumps medarbetare i Vita huset uppgett att det inte fanns några planer på att hon skulle tala till supportrarna i Amway Center.

Under Donald Trumps tid i Vita huset har Melania Trump gjort sig känd för att hålla en låg profil. Hon ger sällan intervjuer och under kampanjen inför valet 2016 gjorde hon ett fåtal framträdanden. I samband med mellanårsvalet 2018 valde hon att inte alls medverka vid kampanjmöten, till skillnad från flera andra medlemmar i Trump-familjen.

Se hela Donald Trumps tal.

Följer inte med till Miami

Vid avfärden från Vita huset i Washington DC tidigare under dagen gick Donald Trump och Melania Trump förbi fotograferna hand i hand innan de lyfte med helikoptern Marine One.

Efter ankomsten med Air Force One till flygplatsen i Orlando syntes även det flygplan Melania Trump oftast reser med.

Detta uppgavs bero på att hon inte skulle åka tillsammans med presidenten till Miami efter kampanjmötet på tisdagskvällen, skriver Orlando Sentinel.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.