Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Melania bryter traditionen – för andra året i rad

Presidentparet Donald och Melania Trump. Foto: POLARIS/IBL / POLARIS/IBL POLARIS
Melania valde, för andra året i rad, att åka i separat bil till Capitol Hill. Foto: STEPHANIE LECOCQ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Tidigare har traditionen varit att presidenten och landets första dam åker tillsammans till talet till nationen. Foto: BENOIT TESSIER / AP TT NYHETSBYRÅN

I många år har traditionen varit att presidenten och första damen åker tillsammans från Vita huset till Capitol Hill inför talet till nationen. 

Men nu har Melania Trump, för andra året i rad, valt att i stället åka i en separat bil.

Natten till onsdagen, svensk tid, håller president Donald Trump sitt andra tal till nationen. Talet är en av de större politiska årliga traditionerna för presidenten i USA och miljoner människor följer talet från direktsändningen i kongressen. 

Till Capitol Hill får han dock åka ensam – Melania Trump har nämligen, för andra året i rad, valt att bryta den långvariga traditionen att presidentparet åker tillsammans från Vita huset. Det skriver Washington Examiner

Enligt Melanias presschef Stephanie Grisham är orsaken bakom ändringen att presidentfrun vill "försäkra sig om att hennes gäster får en speciell kväll". 

Har bjudit in 11-årig pojke

"Hon eskorterar personligen gästerna till Capitol Hill så de kan få ett längre besök och känner sig bekväma", skriver Grisham i ett mejl till tidningen.

Melania Trump har gjort arbetet mot cybermobbning och missbruksproblem till sina hjärtefrågor under sin tid i Vita huset. Därför har hon i år bland annat bjudit in den 11-årige pojken Joshua Trump som säger att han blivit mobbad på grund av sitt efternamn. 

Paret Trump har även bjudit in en 9-årig flicka med en hjärntumör, en tidigare opiatmissbrukare och anhöriga till ett par som ska ha blivit mördade av en illegal migrant.  

Även förra året valde Melania att åka med sina gäster, i stället för president Trump, från parets bostad. Beskedet fick stor uppmärksamhet då det kom under en period när Trumps påstådda otrohetsaffärer kablades ut i amerikanska medier och presidentparet inte hade setts tillsammans på flera veckor.