Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melania bröt reglerna – ”sanningen” om pussen

Här är medlemmarna i familjen Trump.
Pussen mellan Melania Trump och Justin Trudeau fångades i en serie bilder.Foto: SEAN KILPATRICK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Bilden på Melania och Justin blev viral på Twitter. Här tillsammans med Donald Trump och Emmanuel och Brigitte Macron.Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Melania och Donald Trump under G7-mötet i Frankrike.Foto: FRANCOIS MORI / AP TT NYHETSBYRÅN
Margaret Trudeau var gift med Kanadas tidigare premiärminister Pierre Trudeau. Tillsammans fick de tre barn, bland annat landets nuvarande premiärminister Justin Trudeau. Foto: MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK / MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Melania Trump bröt alla etikettregler när hon placerade sina välmålade läppar mot Justin Trudeaus kind.

Nu berättar premiärministerns mamma sanningen om den omtalade bilden som skakat världseliten.

– Det var ett fotografi, ett ögonblick. En bild kan säga mycket men inte hela historien, säger Margaret Trudeau till Daily Beast.

När USA:s första dam hälsade på Kanadas premiärminister under G7-mötet i Frankrike var det på ett sätt vi sällan ser i världspolitiken.

I stället för en kindpuss – där man pussar i luften men inte nuddar den andra – blev det i stället en riktig puss. 

Att trycka sina läppar mot kinden på Justin Trudeau så som Melania Trump gjorde anses vara ”faux pas”, en fransk fras för ett pinsamt snedsteg i sociala sammanhang.

Pussen fångades på bild och blev viral på Twitter. 

Melania Trump lyckades begå ett etikettbrott när hon la sina läppar mot Justin Trudeaus kind under G7-mötet. Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Nu berättar Justin Trudeaus mamma, Margaret Trudeau, sanningen om den till synes intima stunden.

– Det var en gullig bild, säger hon och fortsätter:

– Donald Trump var precis framför Melania, hon gjorde sig redo för en snabb kindpuss antar jag.

Margaret Trudeau berättar att Justin och hans fru Sophie ”tycker mycket om Melania” och att de är goda vänner.

Melania Trump uppmanas styra maken

Margaret Trudeau har själv erfarenhet av att vara maka till någon i världseliten. Tidigare var hon gift med dåvarande premiärministern Pierre Trudeau.

Trots det säger hon att hon ”inte ens kan föreställa sig” hur det är att vara gift med Donald Trump, men att hon hoppas att Melania Trump gör sitt bästa för att styra maken i en positiv riktning.

– Hon är ansvarig för en anti-mobbningskampanj, kanske kan hon ge honom lite förstånd, säger hon.

Samtidigt tycker Margaret Trudeau inte att första damer ska hållas ansvariga för vad deras makar säger. Hon uppmanar Melania Trump att leva sitt liv separat från Donald Trump.

– Vi kan vara starka kvinnor som lever vårt eget liv och ger stöd i äktenskapet, men inte vara deras klon eller tjänare.

Det här är Melania Trump.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.