Meghans och Harrys hemliga besök hos tragedins hjältar

Prins Harry och Meghan kritiseras efter beslutet.
Bilder från Meghans och Harrys besök lades upp på parets gemensamma Instagram-konto.
1 / 7

Här besöker prins Harry och hertiginnan Meghan i hemlighet kvinnor som hjälpte folk som drabbades av den katastrofala branden i Grenfell Tower 2017.

Prinsparet publicerade bilder från besöket på sitt gemensamma konto på Instagram, parets första meddelande på sociala medier sedan beskedet att de tar ”ett steg” tillbaka” som kungligheter – men tumultet som uppstod nämns inte.

Meghan har nu rest till Kanada för att återförenas med sonen Archie – men maken Harry stannar i England.

72 personer miste livet vid branden i 24-våningshuset Grenfell Tower i London den 14 juni 2017. Efteråt slöt sig ett antal kvinnor samman i Hubb Community Kitchen för att laga mat som de tillhandahöll till människor som förlorat sina hem i branden.

Harry och Meghan har flera gånger tidigare besökt kvinnorna och gjorde för fyra dagar sedan ett återbesök. Paret har nu lagt upp bilder av detta på sitt gemensamma Instagram-konto. Bilderna visar hur de skrattar och omfamnar kvinnorna de besöker.

”Dessa kvinnor slöt upp efter tragedin i Grenfell Tower för att laga mat till sina familjer och grannar som inte kunde återvända till sina hem på grund av branden”, skrev paret och fortsatte:

”Hubb fortsätter att arbeta med lokala organisationer för att skapa hopp och tröst, inte bara ett varmt mål mat utan även en känsla av gemenskap.”

https://www.instagram.com/p/B7JWTWXJ6Mf/

Meghan reser till Kanada – Harry stannar i England

Enligt Daily Mail har Meghan återvänt till Kanada där åtta månader gamle sonen Archie har befunnit sig sedan julfirandet.

Maken Harry stannar dock kvar på hemmaplan inför nästa torsdags lottning i Buckingham Palace av 2021 års rugby-VM som kommer att arrangeras i England.

Drottning Elizabeth, prins Charles och prins William ska enligt Daily Mail ha hållit samtal för att få till en lösning ”inom ett par dagar” kring Harrys och Meghans uppkomna situation. Drottningen fotograferades under fredagen för första gången sedan Harrys och Meghans besked.

TV: Tronföljden och kungafamiljen – här är brittiska kungahuset

Drottning Elizabeth II är den nuvarande monarken.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.