Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Meghans hårda ord till sin pappa: ”Sluta ljug”

Meghans brev till sin pappa har publicerats i brittisk press. I brevet vädjar hon till pappan att sluta prata med medier och skriver att han ska ”sluta ljuga”. Foto: ANDREW PARSONS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Meghans pappa missade det kungliga bröllopet och har sedan dess nästan ingen kontakt med dottern.

Men i ett brev från i höstas vädjar hon om att pappan ska ”sluta ljuga” i medierna och i stället låta prinsparet ”leva sina liv i fred”.

”Dina handlingar har krossat mitt hjärta i en miljon bitar”, skriver hon i brevet som publiceras i Daily Mail.

Tidigare i veckan berättade vänner till Meghan att hon skrivit ett brev till pappan om deras invecklade relation. Utdrag ur brevet publiceras nu av brittiska tidningen Daily Mail, och till tidningen säger pappan Thomas Markle att brevet var ”en dolk i hans hjärta”.

Brevet är daterat till augusti. Där uppmanar Meghan pappan att sluta vända sig till medierna och sluta låta dem styra honom – och i stället höra av sig till Meghan. 

”Dina handlingar har krossat mitt hjärta i en miljon bitar – inte bara för att du har skapat sådan onödig och oönskad smärta, utan genom valet att inte säga sanningen när du blir styrd i det här. Någonting som jag aldrig kommer att förstå”, skriver hertiginnan.

Thomas Markle fick två hjärtattacker förra våren och ställde i sista stund in sitt deltagande på Meghans och prins Harrys bröllop. I brevet beskriver Meghan att hon inte visste något om hjärtattackerna förrän hon läste om det i en tidning.

Prins Harry och Meghan gifte sig i maj förra året. Foto: BEN STANSALL / AP TT NYHETSBYRÅN

Meghan: ”Låt oss leva våra liv ifred”

”Du har sagt till pressen att du ringde mig för att säga att du inte kommer på bröllopet – det hände inte eftersom du aldrig ringde”, skriver hon och fortsätter:

”Jag har alltid älskat, skyddat och försvarat dig, erbjudit dig allt ekonomiskt stöd jag kan, oroat mig för din hälsa… och alltid frågat hur jag kan hjälpa dig. Så att höra om din hjärtattack samma vecka som bröllopet, genom en tidning, var fasansfullt. Jag ringde och sms:ade… Jag bad dig att ta emot hjälp – vi skickade någon till ditt hus… och i stället för att prata med mig för att ta emot hjälp, så slutade du svara i telefon och talade bara med tidningarna.”

Hon uppmanar också pappan att ”sluta ljuga” och att lämna henne och prins Harry i fred.

”Om du älskar mig, som du säger i tidningarna att du gör, snälla sluta. Snälla låt oss leva våra liv i fred. Snälla sluta ljuga, snälla sluta skapa så mycket smärta, snälla sluta exploatera min relation till min man...”, skriver hon i brevet.

Thomas Markle med dottern Meghan. Foto: NIJO / STELLA PICTURES BACKGRID UK

Thomas Markle ”förkrossad” efter brevet

Till Daily Mail förnekar Thomas Markle att han slutat svara och menar att ”Meg och Harry visste vad som hände”. Pappan beskriver brevet som ”långt ifrån försonande” och säger att det får honom att känna sig ”förkrossad”.

Han hävdar också att ett av styckena inte skrivits av hans amerikanska dotter, utan av prins Harry – eftersom det innehåller ett brittiskt uttryck. Enligt vänner till Meghan, som uttalade sig i tidningen People tidigare i veckan, ska Thomas Markle ha besvarat brevet med ett förslag om att de två tar pressbilder tillsammans.

– Hon känner typ, ”Det där är motsatsen till vad jag säger. Jag säger att jag inte vill kommunicera genom medierna, och du ber mig att kommunicera genom medierna", säger en av vännerna till People.