Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Meghan tinar upp isen mellan Harry och Charles

Meghan Markle visar sig ha en positiv inverkan på prins Harrys och pappa Charles frostiga relation. Foto: AVALON.RED B68
Meghan Markle har lättat upp spänningarna mellan prins Charles och maken prins Harry. Foto: REX/SHUTTERSTOCK / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Meghan Markles mamma Doria Ragland och Prins Harrys pappa prins Charles under bröllopet. Foto: BRIAN LAWLESS / AP TT NYHETSBYRÅN

Det tidvis frostiga förhållandet mellan prins Harry och hans far prins Charles har tinat upp den senaste tiden.

Orsaken: Meghan, nybliven hertiginna av Sussex.

Enligt Daily Mail har Meghans magic touch bidragit till att läka kungafamiljens sår.

När prins Harry och Meghan Markle vigdes i Sankt Georges kapell i Windsor förra helgen var det Harrys far prins Charles som ledde bruden till altaret.

En märkbart nervös prins Harry vände sig till sin far och viskade orden "Tack pappa".

Tre dagar senare, på ett garden party med anledning av prins Charles kommande 70-årsdag, uttryckte sonen sin tacksamhet så att alla närvarande kunde höra.

"Pappa, jag vet att du har bett om att den här dagen inte ska handla om dig, men du får förlåta mig om jag inte lyssnar på dig. Precis som när jag var yngre. I stället ber jag alla här att tacka dig för ditt fantastiska arbete."

Tidvis frostig relation

Prins Charles relation till sönerna har inte alltid varit så hjärtlig. 

Det är ingen hemlighet att William och Harry hade en svår ungdom efter deras mor Dians död år 1997 när de var bara 15 och 12 år gamla. Deras far – som de beskyllt för att ha varit frånvarande under mycket av deras uppväxt – har ofta fått bära skulden för deras olycka, och de har uppträtt kyligt och stundtals fientligt mot Charles.

Därför är den värme som Harry nu visar anmärkningsvärd, anser Daily Mail.

Personen bakom den senaste tidens töväder mellan far och son är prins Harrys nyblivna hustru, hertiginnan Meghan, enligt tidningens källor.

Borde uppskatta honom mer

Meghan, som själv är uppväxt i en trasig familj, har enligt Harry kommit att betrakta huset Windsor som den familj hon aldrig hade. Och det är hennes relation till Charles som är nyckeln.

"När Meghan mötte Charles överväldigades hon av hans charm", säger en källa när familjen till Daily Mail.

Meghan ska ha sagt till Harry att Charles är "välkomnande, varm, hårt arbetande och trygg" och gjort klart att sonen borde uppskatta honom mer och stärka banden till honom

Charles: Vi kunde inte gilla henne mer

Uppskattningen uppges vara ömsesidig. Charles ska ha sagt till sina vänner: 

"Hon är så intelligent och så trevlig. Hon gör Harry glad. Vi kunde inte gilla henne mer."

Meghan har visat sig mer intresserad av kungahusets historia än sin make, vilket gläder Charles. Hon delar också hans engagemang för filantropi, vilket för hennes del kommer till uttryck i ett engagemang för kvinnofrågor, och för ekologiskt odlad mat. 

Personlig gåva från Elizabeth

Även prins William ska ha fått en mer välvillig inställning till Charles under Meghans inflytande.

Prins Charles fru Camilla ska också ha haft betydelse för de upptinade familjerelationerna. Hon har gett humoristiska jordnära råd till Meghan, och de båda ska ha blivit goda vänner, enligt Daily Mail.

Även drottning Elizabeth har enligt Daily Mail fäst sig vid Meghan, inte minst på grund av deras gemensamma kärlek till hundar. Drottningens långvariga assistent Samantha Cohen har flyttats över från Buckingham Palace till Kensington Palace – vilket ses som en personlig gåva till Meghan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!