Meghan Markle ska gifta sig med prins Harry 2018. Foto: KGC-178STARMAXINC.COM / ZUMAPRESS.COM/IBL ZUMA PRESSMeghan Markle ska gifta sig med prins Harry 2018. Foto: KGC-178STARMAXINC.COM / ZUMAPRESS.COM/IBL ZUMA PRESS
Meghan Markle ska gifta sig med prins Harry 2018. Foto: KGC-178STARMAXINC.COM / ZUMAPRESS.COM/IBL ZUMA PRESS
I måndags genomförde hon sin första juldag tillsammans med kungahuset. Foto: FD / STELLA PICTURES NEWSPIXI måndags genomförde hon sin första juldag tillsammans med kungahuset. Foto: FD / STELLA PICTURES NEWSPIX
I måndags genomförde hon sin första juldag tillsammans med kungahuset. Foto: FD / STELLA PICTURES NEWSPIX

Meghan Markle hånas – efter julen med Harry

Publicerad

Meghan Markles år har varit händelserikt:

I februari visade hon sig för första gången med fästmannen prins Harry, i november lämnade hon succéserien "Suits" och bara för en månad sedan blev parets förlovning officiell.

Men 2017 avslutas ändå med en riktig skit-not.

Efter hennes framträdande under juldagsfirande skrattar alla åt samma sak.

Första gången är det inte lätt att få allting rätt. Fråga bara den blivande brittiska hertiginnan och medlemmen av brittiska kungahuset Meghan Markle. 

Efter att hennes förlovning med prins Harry blivit officiell i slutet av november i år har hon och den blivande maken visat upp sig i flera publika sammanhang. Det har skett friktionsfritt – fram till nu.

Den brittiska kungafamiljen firar traditionsenligt jularna på ett av drottningens favoritresidens, Sandringham i Norfolk i östra England. Under måndagen stod just Meghan Markle i centrum för fotografer och allmänhet under kyrkobesöket i den lokala kyrkan. Vissa hade väntat sedan tidiga morgon för att få en skymt av dem, skriver Daily Mirror. 

Den amerikanska tv-stjärnan kom iklädd en khaki-färgad rock som hon matchade med en brunfärgad, och något okonventionell, hatt. Och klädvalet väcker stor uppmärksamhet – men kanske inte av den sort som Meghan Markle hoppats och trott på. 

 

LÄS MER: Prins Harry om julen med Meghan Markle: Fantastisk

 

Kritiken mot Meghan Markle

På Twitter hånar nu många henne för den slående likheten mellan hatten och den bajs-emoji som finns i olika chattappar: 💩.

"Gjorde hon sin stylist förbannad? Jag vet att jag inte är den enda som ser bajs-emojin på hennes huvud", skriver en användare och taggar inlägget med "Meghan Markle".

Och det var inte den enda. 

Flera användare har gjort samma spaning, som sajten Unilad tidigare uppmärksammat.

https://twitter.com/rose__1975/status/945316180344164358?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.unilad.co.uk%2Fpics%2Fmeghan-markle-christmas-photos-have-everyone-making-same-joke%2F

 

https://twitter.com/Mrs_W_Simpson/status/945309515850936321?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.unilad.co.uk%2Fpics%2Fmeghan-markle-christmas-photos-have-everyone-making-same-joke%2F

 

https://twitter.com/ailsybabe/status/945284717661818880?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.unilad.co.uk%2Fpics%2Fmeghan-markle-christmas-photos-have-everyone-making-same-joke%2F

Meghan Markle hyllas av fästmannen

Meghan Markle ackompanjerades under juldagen av fästmannen Harry, prins William och hans gemål Kate Middleton. 

Men trots de något kritiska moderösterna mot Meghan Markle berättade prins Harry under onsdagen hur bra den första julen tillsammans har varit. Han beskrev hur hans familj hade älskat att ha henne med under julfirandet på residenset Sandringham och att det var speciellt även för fästmön.

– Det är som familjen hon aldrig haft. Det var fantastiskt att ha henne där, sa prins Harry i BBC:s radioprogram “Today”.

 

LÄS MER: Meghan Markles syster angriper prins Harrys uttalande

 

Han förklarade också att det hade varit en speciell upplevelse för fästmön. 

– Det är som familjen hon aldrig haft. Det var fantastiskt att ha henne där, säger prins Harry i programmet. 

Just det uttalandet föll inte helt väl ut. Meghan Markles halvsyster Samantha reagerade och bet ifrån på Twitter. Hon menar att "Suits"-skådespelaren visst haft en en stöttande familj under uppväxten.

“Hon har en stor familj som alltid fanns där med henne och för henne. Vårt hem var väldigt normalt och när pappa och Doria skilde sig såg vi alla till att hon hade två hem”, skriver hon.

Prins Harry och Meghan Markle gifter sig 19 maj nästa år i kapellet på Windsor Castle utanför London.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag