Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Meghan Markle besökte brandplats i hemlighet

Prins Harrys fästmö Meghan Markle. Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Höghuset Grenfell Tower i västra London brann ned den 14 juni i fjol. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

LONDON. Meghan Markle har gjort flera besök på platsen för den katastrofala branden i västra London. 

Besöken har skett i hemlighet. 

– Hon har en speciell plats i våra hjärtan, säger en av de boende vid brandplatsen enligt Daily Mirror.

71 personer dödades i samband med den katastrofala branden i höghuset Grenfell Tower i västra London 14 juni förra året. 

En av de som försökt hjälpa offren med sorgeprocessen är prins Harrys fästmö Meghan Markle, som vid två tillfällen gjort hemliga besök och träffat representanter för hjälporganisationer och de drabbade. Enligt Daily Mail ska Meghan Markle ha gjort besöken på egen hand, men har haft med sig en medarbeterare och en säkerhetsvakt från kungahuset. 

”Privata besök”

En talesperson för Kensington Palace bekräftar för Daily Mail

– Meghan har gjort privata besök till organisationer i sitt arbete med att lära känna den brittiska välgörenhetssektorn. 

 

LÄS MER: Polisbilderna visar Grenfell Tower inifrån 

 

Det är inte första gången representanter för kungahuset engagerat sig efter branden, samtidigt som brittiska myndigheter kritiserats hårt för sitt agerande. Drottning Elizabeth mötte offren strax efter branden och även prins Harry och prins William gjorde ett uppmärksammat besök i Al Manaar-moskén som ligger i närheten av den utbrunna byggnaden, där de träffade flera av offren för höghusbranden. Bröderna träffade även terapeuter och en kvinnogrupp som har haft en avgörande roll i att stötta de som drabbades.

Besöken uppskattade

Meghan Markles hemliga besök vid brandplatsen uppges ha varit uppskattat. 

– Meghans besök betyder så mycket för oss. Hon har en speciell plats i våra hjärtan, säger en av de boende till Daily Mirror

De hemliga besöken jämförs med de prins Harrys mamma prinsessan Diana gjorde. Hon lämnade i bland Kensington Palace mitt i natten för att besöka hemlösa människor på härbärgen och hade ett stort engagemang för organisationer som arbetade med bland annat cancer och Aids.

I november förra året bekräftades att antalet döda som identifierats var 71 personer, 223 personer uppgavs ha kunnat lämna evakuera byggnaden och överlevde.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!