Prins Harrys fästmö Meghan Markle. Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGESPrins Harrys fästmö Meghan Markle. Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Prins Harrys fästmö Meghan Markle. Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Höghuset Grenfell Tower i västra London brann ned den 14 juni i fjol. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNHöghuset Grenfell Tower i västra London brann ned den 14 juni i fjol. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Höghuset Grenfell Tower i västra London brann ned den 14 juni i fjol. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Meghan Markle besökte brandplats i hemlighet

Publicerad

LONDON. Meghan Markle har gjort flera besök på platsen för den katastrofala branden i västra London. 

Besöken har skett i hemlighet. 

– Hon har en speciell plats i våra hjärtan, säger en av de boende vid brandplatsen enligt Daily Mirror.

71 personer dödades i samband med den katastrofala branden i höghuset Grenfell Tower i västra London 14 juni förra året. 

En av de som försökt hjälpa offren med sorgeprocessen är prins Harrys fästmö Meghan Markle, som vid två tillfällen gjort hemliga besök och träffat representanter för hjälporganisationer och de drabbade. Enligt Daily Mail ska Meghan Markle ha gjort besöken på egen hand, men har haft med sig en medarbeterare och en säkerhetsvakt från kungahuset. 

”Privata besök”

En talesperson för Kensington Palace bekräftar för Daily Mail

– Meghan har gjort privata besök till organisationer i sitt arbete med att lära känna den brittiska välgörenhetssektorn. 

 

LÄS MER: Polisbilderna visar Grenfell Tower inifrån 

 

Det är inte första gången representanter för kungahuset engagerat sig efter branden, samtidigt som brittiska myndigheter kritiserats hårt för sitt agerande. Drottning Elizabeth mötte offren strax efter branden och även prins Harry och prins William gjorde ett uppmärksammat besök i Al Manaar-moskén som ligger i närheten av den utbrunna byggnaden, där de träffade flera av offren för höghusbranden. Bröderna träffade även terapeuter och en kvinnogrupp som har haft en avgörande roll i att stötta de som drabbades.

Besöken uppskattade

Meghan Markles hemliga besök vid brandplatsen uppges ha varit uppskattat. 

– Meghans besök betyder så mycket för oss. Hon har en speciell plats i våra hjärtan, säger en av de boende till Daily Mirror

De hemliga besöken jämförs med de prins Harrys mamma prinsessan Diana gjorde. Hon lämnade i bland Kensington Palace mitt i natten för att besöka hemlösa människor på härbärgen och hade ett stort engagemang för organisationer som arbetade med bland annat cancer och Aids.

I november förra året bekräftades att antalet döda som identifierats var 71 personer, 223 personer uppgavs ha kunnat lämna evakuera byggnaden och överlevde.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag