Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Harrys förändring – efter mötet med Meghan

Hertiginnan Meghan fick Harry att inse att det inte var rättvist att han behandlades så annorlunda jämfört med sin storebror, prins William.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Prins William och Kate, hertiginnan av Cambridge kommer en dag att bli kung och drottning av Storbritannien.Foto: JAMES WHATLING / MEGA/IBL

Hertiginnan Meghan fick prins Harry att förstå att det var orättvist att han behandlades annorlunda mot sin bror prins William, enligt en ny bok.

I yngre år gillade båda bröderna att festa, men det var Harry som blev ”partyprinsen” i brittisk press.

– Jag tror att Meghan hjälpte honom att se orättvisan i det, säger författaren Robert Lacey till Vanity Fair.

Prins William och prins Harry har under många år målats upp i brittisk press som den ansvarsfulle storebrodern och den partyälskande rebelliske lillebrodern.

Den allmänt accepterade bilden av de brittiska prinsarna ska dock inte stämma, enligt Robert Lacey, författaren till boken ”Brödernas Krig: William, Harry och berättelsen från insidan om en familj i tumult”.

Prins William hade en minst lika stor förkärlek för shots, dans och fylleupptåg som prins Harry när de var tonåringar och unga vuxna, säger han.

Meghan hjälpte prinsen

 Under åren har det irriterat prins Harry att det bara är han som fått bära epitetet ”partyprinsen”.

– Han och William bröt mot reglerna båda två, men Harry fick skulden för allting, säger Robert Lacey till Vanity Fair. 

– Han blev förargad över att han utmålades som en stereotyp i media. 

Det var dock inte förrän han träffade Meghan, numera hertiginnan av Sussex, som prins Harry verkligen förstod hur orättvist det var att han behandlades så annorlunda.

– Jag tror att Meghan hjälpte honom att se orättvisan i det, att sätta ord på det och agera mot det, säger Lacey och tillägger:

– Hennes ankomst var ett livsviktigt ögonblick.

Trump sågar Meghan:

Presidenten: ”Jag är inget fan”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.