Pulvret i brevet som skickades till Donald Trump Jr var ofarligt – men nu har meddelandets innehåll avslöjats. Foto: RICHARD DREW / AP TT NYHETSBYRÅNPulvret i brevet som skickades till Donald Trump Jr var ofarligt – men nu har meddelandets innehåll avslöjats. Foto: RICHARD DREW / AP TT NYHETSBYRÅN
Pulvret i brevet som skickades till Donald Trump Jr var ofarligt – men nu har meddelandets innehåll avslöjats. Foto: RICHARD DREW / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trumps svärdotter Vanessa Trump fördes till sjukhus efter att ha öppnat brevet. Foto: PAUL HENNESSY / POLARIS/IBL POLARISDonald Trumps svärdotter Vanessa Trump fördes till sjukhus efter att ha öppnat brevet. Foto: PAUL HENNESSY / POLARIS/IBL POLARIS
Donald Trumps svärdotter Vanessa Trump fördes till sjukhus efter att ha öppnat brevet. Foto: PAUL HENNESSY / POLARIS/IBL POLARIS
Donald Trump har själv inte kommenterat brevet. Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅNDonald Trump har själv inte kommenterat brevet. Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump har själv inte kommenterat brevet. Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN

Meddelandet till Trumps son: ”Du är avskyvärd”

Publicerad

Donald Trumps son och svärdotter utsattes för ett angrepp i sitt hem på måndagen.

Svärdottern Vanessa Trump fick föras till sjukhus efter att hon öppnat ett kuvert med vitt pulver och ett meddelande.

Pulvret var ofarligt – nu har meddelandets innehåll avslöjats:

”Du är en avskyvärd, avskyvärd person”, stod det enligt NBC.

Donald Trumps svärdotter Vanessa Trump fick föras till sjukhus på måndagen efter att ha öppnat ett brev med vitt pulver. Brevet var adresserat till hennes make, Donald Trump Jr.

Vanessa Trump var illamående när hon fördes till sjukhuset från bostaden på Manhattan, New York. Kort därpå meddelades dock att hon mådde bra, att hon inte kommit till skada och att pulvret var ofarligt. Det ska ha varit majsstärkelse.

Donald Trumps svärdotter Vanessa Trump fördes till sjukhus efter att ha öppnat brevet.Foto: PAUL HENNESSY / POLARIS/IBL POLARIS

I brevet fanns också ett meddelande i form av ett brev. Nu har det avslöjats vad som stod i meddelandet, skriver NBC.

”Du är en avskyvärd, avskyvärd person. Jag är förvånad över att din pappa låter dig prata i tv. Du är familjens idiot. Eric ser smart ut”, stod det i brevet enligt NBC.

Det framgår inte, men Eric kan syfta på presidentens son Eric Trump.

”Det här är anledningen till att folk hatar dig. Du får vad du förtjänar. Så håll käften”, stod det vidare.

Vanessa Trumps tacksamhet

Det är fortfarande okänt vem som skickade kuvertet, som stämplats i Boston.

– Hur sjuk måste en person vara för att göra vad de gjorde mot en fembarnsmamma? Det här farliga och vårdslösa beteendet sträcker sig längre än olika politiska åsikter, säger Michael Cohen, en av president Trumps personliga jurister, enligt NBC.

President Donald Trump har själv inte kommenterat händelsen med brevet till Donald Trump Jr.Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN

Presidenten själv har inte kommenterat händelsen, men Vita husets talesperson Sarah Huckabee Sanders säger att han pratat med svärdottern Vanessa via telefon.

”Jag uppskattar all snabb respons för att se till att jag var säker", skrev Vanessa Trump på Twitter efter händelsen.

https://twitter.com/MrsVanessaTrump/status/963207740150697984

Trump-barnens stöd till Vanessa

Hennes make, Donald Trump Jr, tackade polisen, räddningstjänsten, FBI och Secret service:

”Tacksam att Vanessa och mina barn är säkra och oskadda efter den otroligt skrämmande situationen som inträffade i morse. Verkligen vidrigt att vissa individer väljer att uttrycka sina motsatta åsikter med ett sådant störande beteende”, skrev presidentsonen på Twitter.

https://twitter.com/DonaldJTrumpJr/status/963163553074221057

”Ingen förtjänar att bli skrämd på det sättet. Det finns ingen ursäkt”, twittrade Vanessas svägerska Ivanka Trump som också skrev att hon önskar att hon var vid hennes sida.

https://twitter.com/IvankaTrump/status/963154459357364224
Relaterade ämnen
Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag