De beväpnar sig – för att skydda sig mot ”plundrare”

John Van Oeveren, 51, hjälper frivilligt till att släcka bränder tillsammans med sina vänner. Han är trogen Trumpsupporter och har i sin pickup två pistoler, två jaktgevär och en automatkarbin som han säger sig inte tveka att använda om det kommer plundrare.
Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
Vanessa Dickie och Melissa Coggins är några av de många frivilliga som tagit sig till bränderna för att hjälpa till
Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM

Premium: OREGON, USA.

Tusentals människor i delstaten Oregon har tvingats lämna sina hem under skogsbränderna.

Istället har plundrare och mordbrännare tagit sig in i de allra värsta drabbade områdena – det misstänker tungt beväpnade medborgargarden som dag och natt patrullerar ensliga skogsvägar och ägor.

– Om du plundrar så skjuter vi, säger John Van Oeveren, 51, som har flera gevär, en AR-15 och två pistoler i framsätet.

Polisen i Clackamas county har dementerat ryktena – men det förhindrar inte männen i pickups att ta lagen i egna händer. 

Expressen Premium

Välkommen till Premium!

För bara 79 kr/mån får du tillgång till alla artiklar. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid. Nyhet! Nu ingår även alla artiklar på amelia.se och alltommat.se i din prenumeration.

Utvald livesport ingår!

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.