Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De beväpnar sig – för att skydda sig mot ”plundrare”

John Van Oeveren, 51, hjälper frivilligt till att släcka bränder tillsammans med sina vänner. Han är trogen Trumpsupporter och har i sin pickup två pistoler, två jaktgevär och en automatkarbin som han säger sig inte tveka att använda om det kommer plundrare.Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
Vanessa Dickie och Melissa Coggins är några av de många frivilliga som tagit sig till bränderna för att hjälpa tillFoto: NICLAS HAMMARSTRÖM

OREGON, USA.

Tusentals människor i delstaten Oregon har tvingats lämna sina hem under skogsbränderna.

Istället har plundrare och mordbrännare tagit sig in i de allra värsta drabbade områdena – det misstänker tungt beväpnade medborgargarden som dag och natt patrullerar ensliga skogsvägar och ägor.

– Om du plundrar så skjuter vi, säger John Van Oeveren, 51, som har flera gevär, en AR-15 och två pistoler i framsätet.

Polisen i Clackamas county har dementerat ryktena – men det förhindrar inte männen i pickups att ta lagen i egna händer. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Bella Nilssons resa – från porrkrig till miljonutdelning

Häktad efter miljöskandalen kring sopbolaget Think Pink • Skriver själv om sitt tidigare liv

Maire, 75, redo att gifta sig i Gambia – för fjärde gången

Skiljer sig från 37 år yngre maken • ”En kvinna behöver kärlek och närhet”

Pappa mördade deras två syskon: ”Hämnden är ljuv”

Småbröderna dog i lågorna • Philip har brutit kontakten – Amanda längtar tills pappa släpps