Medarbetarna hade stor fest – bröt mot rekommendationerna

Regeringen och Folkhälsomyndigheten presenterade under fredagen nya riktlinjer för vaccinerade.
Ett 20-tal personer på Skistar för en privat fest i Sälen tidigare i veckan, enligt uppgifter till Expressen.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Företaget vd bekräftar festen och de berörda personerna har nu tagits ur tjänst.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Skistars vd Stefan Sjöstrand.
Foto: Pressbild

Ett 20-tal personer på Skistar hade en privat fest i Sälen tidigare i veckan, enligt Expressens uppgifter. 

Företaget bekräftar festen – och att berörda personer tagits ur tjänst. 

– En olovlig fest som strider mot såväl våra interna regler och myndigheternas rekommendationer under pågående coronapandemi, säger vd:n Stefan Sjöstrand i en kommentar. 

Det var tidigare i veckan som ett 20-tal medarbetare på Skistar anordnade en privat fest på ett personalboende i Sälen, enligt Expressens uppgifter.

Företaget själva bekräftar att händelsen har ägt rum, och att de nu valt att ta de berörda medarbetarna ur tjänst.

– Vi har också varit tydliga med att händelsen påverkar vårt förtroende för dem inför eventuellt kommande säsonger, säger Stefan Sjöstrand, Skistars vd, till Expressen. 

Sälen öppnade sin verksamhet i mitten på december och anläggningen har haft många besökare under både jul-, sport- och påsklovet.

Bröt mot rekommendationerna 

Folkhälsomyndigheten har inte avrått resenärer från att resa till fjällen, men har varit tydliga med att man ska resa på ett smittsäkert sätt. Anläggningarna har också infört avståndsregler i köerna till tillexempel liftarna. 

Både Folkhälsomyndigheten och regeringen har dock varit tydliga med att inga privata fester får anordnas och att åtta personer i ett sällskap ska vara riktmålet när man umgås.

Något som medarbetarna på Skistar i Sälen alltså bröt emot. 

– Tyvärr har vi haft en incident i Sälen där ett antal medarbetare anordnat en olovlig fest som strider mot såväl våra interna regler och myndigheternas rekommendationer under pågående coronapandemi, säger Stefan Sjöstrand.

Inträffat tidigare 

Expressen har tidigare berättat om en privat fest på ett av Skistars personalbonden i Åre. Den gången, i mitten på december, rörde det sig om 40 personer och samtliga fick en tillsägelse av företaget. 

Stefan Sjöstrand igen:

– Vi som arbetsgivare har i tidigare fall varit tydliga och agerat på liknande sätt, det gör vi nu också och det kommer vi att göra om det skulle ske igen. Största fokus för oss just nu är att avsluta vintersäsongen med fortsatt fokus på trygghet och säkerhet för våra medarbetare, gäster och invånare i Sälen.

Här öppnar Sveriges största vaccinationscentral

Ska kunna vaccinera 10 000 människor om dagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.