Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mc-poliser attackerade av ungdomsgäng med stenar

När mc-poliserna tog matrast i Flemingsberg söder om Stockholm blev de attackerade.
Ett ungdomsgäng kastade sten och blomkrukor på poliserna - motorcyklarna blev omkullvälta. 

– Det var mc-poliser som käkade mat i Flemingsbergs centrum och då är det någon som passar på att välta en av motorcyklarna, säger Tomas Ibstedt, vakthavande befäl för Stockholmspolisen. 

Poliserna hade stannat till för att äta i Flemingsberg, en kommunstadsdel i Huddinge söder om Stockholm, vid halv åttatiden på onsdagskvällen. 

”Kastar sten mot poliserna, sedan springer de därifrån”

– Det var mc-poliser som käkade mat i Flemingsbergs centrum och då är det någon som passar på att välta en av motorcyklarna. När de går ut så är det någon som kastar sten mot poliserna, sedan springer de därifrån. Det är det som har hänt, säger Tomas Ibstedt, vakthavande befäl för Stockholmspolisen. 

Ingen polis blev skadad under angreppet. 

– Det blev lite lackskador på motorcykeln och en bromsvajer gick av, så det var ingen större fara, säger Tomas Ibstedt. 

Angreppet kan vara hämnd mot insats i området

Kunde de se vilka som gjorde det? 

– Nej, de här ungdomarna försvinner ju från platsen. Vi kommer dit med några radiobilar för att se om vi kan få tag på dem men det får vi inte. 

Är den här typen av incidenter något som ni är vana vid? 

– Nej, vi har ju haft en insats i polisområde Syd mot crossar och jag vet inte om det kan ha något med det att göra. Det har ju stoppat en del motorcyklar. Men jag har aldrig hört talas om någon har vält en polismotorcykel. Så det är inget vanligt. 

Polisen ser allvarligt på angreppet. 

– Det är skadegörelse och kastar man sten så är det försök till grov misshandel, säger Tomas Ibstedt.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.