Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mc-gäng försökte tränga sig in – rättegång avbröts

Stenkastning utanför byggnaden.
Rättegången i Södertörns tingrätt fick avbrytas när flera personer försökte tränga sig in i salen.
Foto: OLLE SPORRONG
Polisen bedrev intensiv spaning mot det misstänkta mordkommandot.
Polisen hittade ett automatvapen i en bil kopplad till de misstänkta männen.
Enligt uppgift till Expressen är männen kopplade till Bandidos och det kriminella Bredängsnätverket.

En rättegång i Södertörns tingsrätt fick avbrytas på fredagsmorgonen när ett 80-tal personer försökte tränga sig in i salen.

Enligt uppgift till Expressen är männen kopplade till Bandidos och det kriminella Bredängsnätverket.

Rättegången, som gäller misstänkta mordplaner mot ett barnkalas som kopplas till Bandidos, fick avbrytas av säkerhetsskäl.

Det var på fredagsmorgonen som rättegången i Södertörns tingsrätt fick avbrytas av säkerhetsskäl.

Det skedde efter att 80-tal personer försökte tränga sig in i rättssalen.

En kort stund senare samlades en större grupp personer utanför domstolen och kastade sten mot byggnaden.

Enligt uppgifter till Expressen har männen som försökte tränga sig in i rättssalen koppling till mc-gänget Bandidos och dess undergruppering X-Team.

Rättens ordförande Fredrik Nydén säger till Expressen att han inte märkte av oroligheterna i rättegångssalen, men att han fick höra att det varit stökigt i och utanför tingsrätten.

– Jag vet inte exakt vad som hänt, det besked jag fick var att det som hänt utanför gör att de inte kunde säkerställa ordningen i och omkring tingsrätten. Därför avbröt jag rättegången, säger han. 

Under dagen har bevakningen vid tingsrätten stärkts och läget bedöms nu vara under kontroll. Det är ännu oklart när rättegången kan återupptas.

Rättegång om mordplaner

Polisen bekräftar att de varit på plats.

– Vi är där med anledning av att flera besökare ur mc-miljö är på plats med anledning av en rättegång. Vi har gjort lite visitationer, säger polisens presstalesperson Mikael Pettersson.

– Ingen är misstänkt för något brott.

På fredagsmorgonen inleddes den första rättegångsdagen mot ett misstänkt mordkommando där fyra män står åtalade för bland annat förberedelse till mord.

I augusti i fjol greps två av männen vid ett grönområde i Sätra, sydväst om Stockholm.

Automatvapen i bil

I närheten deltog medlemmar i Bandidos och det kriminella Bredängsnätverket i ett barnkalas.

I utredningen finns avlyssnade samtal och krypterade chattar som visar att det under flera månaders tid skett en kartläggning mot en av de ledande figurerna i Bredängsnätverket.

Dagen innan dådet skulle utföras genomsökte polisen en bil kopplad till de misstänkta gärningsmännen, och hittade då ett automatvapen. Vapnet byttes ut mot en replika.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.