Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maya surfade på årets största våg och tog historiskt rekord

Se också när Ayla ,12, gör ett monsterhopp på 177 centimeter.
Maya Gabeira är bäst bland både kvinnor och män.Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST VIA WWW.IMAGO-I / IMAGO IMAGES/FOTOARENA WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Vågen var 73,5 fot. Vilket ungefär motsvarar 22 meter.Foto: KAREN WILSON / AP ASP

Surfaren Maya Gabeira, 33, är välkänd för sitt surfande.

Nu har hon slagit sitt tidigare rekord med ett nytt historiskt personbästa, efter att ha surfat på den största vågen för i år och därmed tagit världsrekord.

Det var precis vad som tillkännagavs på torsdagen, när ”World Surf League” rapporterade att den brasilianska storvågsurfaren Maya Gabeira satt ett helt nytt världsrekord.

Vågen som Maya surfade på den 11 februari i Nazaré Portugal, var 73,5 fot. Vilket ungefär motsvarar hela 22 meter. Och det var alltså den största vågen som någon surfat på i år, skriver The Atlantic.

Är bäst av alla 2020

Världsmästaren fick sedan ta emot det fina priset ”The Biggest Wave Award” för kvinnor 2020. Priset beskrivs som surfarnas ”Oscar” och är ett mycket prestigefullt pris.

Förutom att slå sitt eget personbästa, en 68-fots våg, vilket motsvarar cirka 20 meter, slog hon även årets manliga vinnare Kai Lenny, med hans 70-fots våg som motsvarar cirka 21 meter.

 

Olof har köpt stickling för 17 000 kronor 

Khaddi Sagnia slog ett nytt personbästa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.