Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Maya, 39, försvunnen sen januari – nu grips maken

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Maya Millete, 39, försvann samma dag hon ville skiljas. Maken nu gripen misstänkt för mord.
Foto: Facebook

Maya Millete, 39, har varit försvunnen sedan början på januari – enligt familjen försvann hon samma dag som hon skulle lämna in skilsmässopapperen.

På tisdagen grep amerikansk polis maken Larry Millete, 39, i parets gemensamma hem i Chula Vista, Kalifornien.

Han är nu misstänkt för mordet på Maya, rapporterar flera amerikanska medier.

Det var 7 januari i år som Maya Millete, 39, försvann från sitt hem i Chula Vista, Kalifornien. Hennes make, Larry Millete, 39, spekulerade då i att hon gått hemifrån för att ”få lite egentid”. 9 januari anmäldes hon saknad av sin syster.

Ville skiljas

Maricris Drouaillet, Mayas äldre syster, har berättat att systern övervägt att skilja sig under hela fjolåret och att hon bestämt sig samma dag som hon försvann. 

– Det hade byggts upp under en lång tid. Hon var nog redo redan i december, men hade beslutat att lämna in papperen just den dagen, sa hon i april till Fox News.

Familjens juridiska representant Stephen Little, säger att maken, under tiden fram till Mays försvinnande blev allt mer oberäknelig. Maken kontaktade ”häxor” för att få dem att förtrolla May till att stanna i förhållandet och i september 2020 skickade han en bild på ett altare till frun. På altaret låg en bild på paret, med blodstänk, uppger Little.

Maken gripen misstänkt för mord

Redan under sommaren kom polisen att peka ut Larry som intressant för utredningen. Men det dröjde nio månader innan maken på tisdagen greps misstänkt för mordet på hustrun i parets gemensamma hem i Chula Vista.

Polisen menar att de har samlat ihop tillräckligt med bevis för att kunna säga att det är ”otvivelaktigt” att maken är skyldig till mordet på och försvinnandet av Maya Millete.

Familjen vädjar dock om att sökinsatserna inte ska upphöra.

– Det tar inte slut här, inte på långa vägar. Vi har lovat hennes 11-åriga dotter att vi ska hitta hennes mamma. Barnen måste få veta var deras mamma är, säger systern Maricris Drouaillet, till Fox News.

Obducenten: Gabby Petito ströps till döds

Obduktionsrapporten efter Gabby Petitos död är klar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.