Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maxwell nekar till anklagelserna från Epsteins första offer

Var vän med Jeffrey Epstein.
jeffrey Epstein tog livet av sig själv i sin fängelsecellFoto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Flera av Jeffrey Epsteins offer menar att Ghislaine Maxwell varit delaktig i sexbrottshärvan.Foto: Dan Herrick-KPA / © 2003 by Dan Herrick

I förra veckan greps Ghislaine Maxwell misstänkt för inblandning i den sexbrottshärva som kopplas till Jeffrey Epstein. Hon nekar till alla anklagelser och hennes advokater har bett om att hon ska friges mot en borgen på fem miljoner dollar.

När frågan om borgen lyftes i domstol i New York under fredagen insisterade hennes advokater på att hon kommer stanna i USA och kämpa emot anklagelserna uppger AFP. 

Ghislaine Maxwell misstänks ha rekryterat tonårsflickor som Jeffrey Epstein sedan utnyttjade sexuellt. 

Första offret vittnar om Maxwells inblandning

Ett offer som påstås vara Jeffrey Epsteins och Ghislaine Maxwells första ska ha kontaktats av paret under ett sommarläger 1994 när hon endast var 13 år gammal. 

Enligt anklagelserna ska Ghislaine Maxwell och Jeffrey Epstein ha utnyttjat flickan under flera år vilket lett till ett enormt psykiskt och fysiskt trauma. 

”Maxwell underlättade också regelbundet Epsteins utnyttjande av flickan och var ofta närvarande när det inträffade,” står det i åtalet enligt ABC News.

Oro för Maxwell i häktet

När Ghislaine Maxwell hördes i rätten under torsdagen nekade hon till i stort sett alla anklagelser som offret framfört. 

Ghislaine Maxwell hävdade också att oavsett vilken skador som hon lidit av så har de inte orsakats av henne.

Enligt uppgifter till AP har extra säkerhetsåtgärder satts in för att skydda Ghislaine Maxwell från att skadas i häktet. 

Oron över att hon ska ta sitt liv har varit så stor att hon fått bära kläder av papper och hennes sängkläder plockats bort. 

 

”Det var så kraftfullt att höra alla andra offer”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.